Restaurant belevingen

Wolfslaar – Lunch

Print Friendly, PDF & Email
Restaurant Wolfslaar – Breda – 06/09/2013 – Lunch

 

Restaurant Wolfslaar hebben we een half jaartje geleden leren kennen tijden Dining with stars. Toen hebben we enorm genoten van een 5 gangen diner. Dat we hier nog eens terug gingen komen wisten we toen als zeker. Dit keer niet om te dineren, maar om te genieten van een 3 gangen lunch.

Op één van de laatste zonnige dagen konden we genieten op het terras. Als aperitief voor een lunch kozen we voor een glaasje cava. Clos Amador Cava Brut Reserva  is een heerlijke mousserende wijn uit de Spaanse Penedès (net ten zuiden Barcelona). De wijnregio staat bekend om zijn vele én kwalitatief hoogwaardige mousserende wijnen. Deze cava wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle met typisch lokale Catalaanse druivenrassen Macabeo, Xarello en Parellada. Kortweg een perfect aperitief om 13u s’middags. Hierbij kregen we 2 frisse en lichte hapjes geserveerd.

Granité van komkommer met schuim van paprika en gepofte rijst
Soepje van pronkboon met varkenshiel

Als voorgerecht kregen we een stukje gepekeld en gerookt lamsvlees met een zomerse salade. Een prachtig bord met frisse smaken. Afwerken met een beetje olijfolie die op tafel stond en het was plots stil aan tafel.

Lamsfilet licht gepekeld en gerookt / rosé gegaard / zomerse salade / artisjok / aubergine kaviaar / tomaat

Hierbij werd een glaasje Italiaanse witte wijn uit Piemonte geschonken “Domini Villae Lanata ‘Villa Lanata'”.
Tijdens de voorstelling van deze wijn kregen we helemaal terug zin om op vakantie te gaan in Italië.

Voor de hoofdgerechten haalt Chef kok Maarten Camps alles uit de kast. Zoals hij zelf zegt: “Heerlijk om een gerecht helemaal te perfectioneren en de gasten te zien genieten“. We kregen 2 gerechten die beide enorm smaakvol waren. ik kreeg een Jong haantje, niet zomaar een stukje gevogelte. Maarten heeft hier alle smaken en textuur optimaal willen benutten, zo werd de filet gebakken, het vleugeltje geconfijt en een billetje gepocheerd, hierbij nog een gevogelte quenelle met truffel, creme van pompoen, verse tuinbonen en een schuim van cantharellen.

 Jonge haan, Verschillende bereidingen  / groenten Wolfslaar moestuin / cantharellen crème

In het glas kwam een smaakvolle rode Belleruche van het Franse Domaine M. Chapoutier.

Het andere hoofdgerecht werd een stukje griet geserveerd, gepocheerd en kort aangebakken, sappig en enorm smaakvol. Verder werd hier een crème van pompoen geserveerd en verse groenten. In het glas kwam een heerlijk frisse witte wijn gemaakt van, zoals de naam “Gala 3” zegt, 3 druivensoorten: Viognier, Chardonnay & Riesling. Luigi Bosca, Gala 3 een witte wijn uit Argentinië die voor een mooie pairing zorgt.

Griet, crème van pompoen,  groenten Wolfslaar moestuin

Het dessert bestond uit verschillende smaken en texturen van koffie, chocolade en bramen. Een mooie en vooral lekkere combinatie.

Bramen & chocolade
Dessert van bramen / chocolade / koffie / krokant

Onder het motto “save the best for last” kregen we bij dit dessert een glaasje Dow’s 10 Year Old Tawny Port bij geschonken. Het is een zachte, rijpe port met een prachtig evenwicht. Deze 10 jaar oude Port is gemaakt volgens de traditionele stijl van Dow’s en heeft een schitterende volle smaak en een nootachtige afdronk. Een heerlijke pairing.

Na een tasje koffie met lekkere friandises keren we enorm tevreden terug naar huis.

Landgoed Wolfslaar*
Wolfslaardreef 100-102
4834 SP Breda
T. 076 560 80 00
E. restaurant@wolfslaar.com
W. http://wolfslaar.com/

Gault Millau 2013
“Constante hoge kwaliteit, prettige sfeer en fraaie wijnadviezen”
Lekker 2013 
“De getoonde kwaliteit en ambities, beloven veel voor de toekomst”
Michelin, 1 ster 2013 
“Laagdrempelige uitstraling met verfijnde gerechten en een bijzondere interessante wijnkaart met passie voor wijnen van kleine producenten”

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *