Vispannetje met paprika, kikkererwten en feta - Bewuste Visweek
Hoofdgerechten, Recepten

Vispannetje met paprika, kikkererwten en feta – Bewuste Visweek

Print Friendly, PDF & Email

Vispannetje met paprika, kikkererwten en feta

In dit werelds vispannetje combineren we verschillende soorten vis met een smakelijke tomatensaus boordevol groenten. Zo gaan we hier aan de slag met pladijs, kabeljauw en enkele scampi. In de tomatensaus verwerken we wortelen, paprika en kikkererwten. Het geheel wordt afgewerkt met feta. Daarnaast serveren we kruidig stokbrood en een heerlijk glas Spaanse witte wijn.

Vispannetje met paprika, kikkererwten en feta - Bewuste Visweek

De wijn is al even werelds als het vispannetje. Zo schenken we hierbij de Cepa Lebrel Rioja blanco DOC uit het vernieuwde aanbod herfstwijnen van Lidl. Zo zie ja maar dat je bij Rioja niet altijd onmiddellijk aan rode wijn moet denken. 

Vispannetje met paprika, kikkererwten en feta - Bewuste Visweek

Bewuste Visweek

Van 23 tot 29 september wordt de Bewuste Visweek georganiseerd door WWF en onafhankelijke keurmerken ASC en MSC.  Het doel? Consumenten meer duurzame vis te doen kopen. Koop je vis? Let dan op het ASC- of MSC keurmerk, het is de makkelijkste manier om een bewuste keuze te maken. Zo help je mee aan een gezonde zee. Want hoe complex de zee biologie ook is, over één ding zijn we het allemaal eens. Onze visbestanden raken uitgeput, terwijl de visconsumptie toeneemt. Onderaan dit artikel vind je nog meer info over de ASC en MSC keurmerken.

Vispannetje met paprika, kikkererwten en feta - Bewuste Visweek

Vispannetje met paprika, kikkererwten en feta


Nodig voor 4 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 200 g kabeljauw
  • 250 g pladijs
  • 8 scampi
  • 250 g kikkererwten, uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 rode paprika
  • 3 wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g feta
  • 1 rolletje kruidenboter
  • 2 stokbroden (om zelf af te bakken)

Doen:

  • Snij de ui fijn, de paprika en wortel in blokjes van 0.5 cm
  • Warm een scheutje olijfolie op in een ruime vuurvaste pan
    (heb je geen vuurvaste pan die in de oven kan? Maak dan de saus in een ruime kookpot. Giet deze nadien in een ovenschotel)
  • Stoof de ui, fijngeraspte knoflook, paprika en wortel aan
  • Voeg 1/2 glas water, het blik tomatenblokjes en het bouillonblokje toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Voeg de kikkererwten toe
  • Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur uit als de groenten gaar zijn
  • Kuis de scampi, maak van de pladijs rolletjes, snij de kabeljauw in blokjes van 50 gram
  • Verdeel de vis in de saus
  • Brokkel er de fetakaas over
  • Maak horizontale en verticale insneden in het stokbrood
  • Besmeer het stokbrood royaal met kruidenboter
  • Plaats de vis en het stokbrood 17 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Laat de vis nog 5 minuten uit de oven rusten
  • Smakelijk!

Vispannetje met paprika, kikkererwten en feta - Bewuste Visweek

ASC en MSC keurmerken

MSC-keurmerk: MSC staat voor Marine Stewardship Council. Het labem werd opgericht in 1996 en vind je terug op wilde vis. Zulke vis zou met respect voor het milieu gevangen zijn. MSC is in de eerste plaats immers een milieulabel. Bij het vangen van de vis mag de biologische diversiteit niet in het gedrang komen en bijvangsten probeert men te vermijden. Overbevissing is met andere woorden uit den boze.

ASC keurmerk: ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council, een internationaal label voor duurzame kweekvis. Het label werd in 2010 opgericht en garandeert dat de vis die je eet in goede arbeidsomstandigheden en met respect voor het milieu werd geproduceerd.

Vispannetje met paprika, kikkererwten en feta - Bewuste Visweek

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *