Hoofdgerechten

Tagliatelle met scampi, paprika en champignons

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk pastagerecht met scampi, gele paprika, champignons, look een witte wijn

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 250 gr tagliatelle (volkoren, Soubry)
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 250 gr champignons, in 4 gesneden
  • puntje rode peper
  • 1 dl witte wijn
  • 1 el ketchup
  • 100 ml room
  • 24 scampi

Werkwijze:

  1. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
  2. Zet een ruime kookpot op het vuur met gezouten water
  3. Smelt ondertussen een klontje boter in een ruime pan
  4. Stoof hierin de sjalot aan samen met een uitgeperst teentje knoflook
  5. Voeg nu de paprika blokjes en champignons toe
  6. Stoof dit beetgaar
  7. Voeg de witte wijn toe en laat deze voor de helft verdampen
  8. Voeg nu de room en ketchup toe
  9. Breng de saus al op smaak met peper en zout
  10. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar
  11. Voeg ook de scampi toe aan de roomsaus
  12. Als de pasta gaar is, giet hem af en meng deze onder de scampi met roomsaus

Smakelijk !!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *