Suffering Bastard – Bulleit Bourbon 10-Year-Old

Suffering Bastard - Bulleit Bourbon 10-Year-Old

Bulleit Bourbon 10-Year-Old

Bulleit Bourbon 10-Year-Old is gerijpt in verkoolde Amerikaanse witte eiken Bulleit Bourbon vaten die minstens 10 jaar opzij zijn gelegd. De toegevoegde jaren resulteren in een speciale expressie van Bulleit Bourbon die zorgt voor een rijke, diepe en ontzettend zachte sipping-ervaring die een inherent karakter behoudt en een hoge rogge-inhoud waar het merk Bulleit om gekend is.

Vanille, karamel & noten,

De Bulleit Bourbon 10-Year-Old heeft een donkerbruine kleur met rood-oranje-achtige tinten en begint met aroma’s van rijke, roosterige eik en hints van lichte vanille en zoet, gedroogd fruit. De smaak is off-dry met kruiden, karamel en noten van gedroogd fruit met smaaknuances die blijven hangen tot het einde van iedere sip.

Suffering Bastard,

De Suffering Bastard is een cocktail met een geschiedenis. Oorspronkelijk heette deze cocktail ‘The Suffering Bar Steward’. Deze werd gecreëerd als remedie tegen een kater.  Of dit echt zou werken heb ik zelf nog niet getest, jullie wel? Als je echt een serieuze kater hebt, kan je misschien beter eerst de versie maken zonder alcohol op basis van ginger ale en limoensap. Nadien kan je dan gaan voor the real stuff.

Suffering Bastard - Bulleit Bourbon 10-Year-Old

Nodig:

  • 25 ml Bulleit Bourbon 10-Year-Old
  • 25 ml Tanqueray gin
  • 15 ml limoensap
  • 1 tl maple syrup
  • 1 or 2 dashes Angostura bitters
  • 120 ml Fever Tree Ginger Ale

 

Doen:

  • Vul een cocktail shaker met ijs
  • Shake alle ingrediënten met uitzondering van de ginger ale
  • Zeef de cocktail in een met ijs gevuld old-fashioned glas of een jar
  • Vul aan met de Ginger Ale
  • Werk de cocktail af met een schijfje sinaasappel en enkele takjes munt

 

Gelijkaardig aan Bulleit Bourbon, Bulleit Rye en Bulleit Barrel Strength, komt Bulleit Bourbon 10-Year-Old in een iconische frontier-inspired fles met een beige label die de leeftijd van de drank aangeeft.

 

Met dank aan Oona en Bulleit Bourbon voor de samenwerking.

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *