Restaurant belevingen

Savarin – Oostende

Print Friendly, PDF & Email

Lunch – 06/10/2013 – Jong keukengeweld

Sommige goede restaurants zijn niet zo moeilijk te vinden in Oostende. Restaurant Savarin is er zo een. Gelegen aan de wandelpromenade is de kans groot dat je hier voorbij loopt. Terwijl je uitkijkt over zee kun je bij Savarin in Oostende genieten van verschillende delicatessen uit de Noordzee. De keuken maakt gebruik van verfijnde technieken en de keukenstijl is klassiek innovatief met streekproducten.

Een jonge chef kreeg carte blanche om in Savarin zijn culinaire goesting te doen, en dat doet de zaak duidelijk deugd. Hij gelooft in de kracht van nobele producten in bijdetijdse gerechten die trouw blijven aan de klassieke basis. Dit elegante restaurant is een uitgelezen plek om van de zonsondergang te genieten.
Floris Panckoucke heeft niet alleen goed opgelet bij zijn vorige werkgevers (Hof Van Cleve***), hij weet zijn ervaringen ook in de praktijk te brengen en er eigen toetsen aan te geven. Hij brengt boeiende gerechten met verse vis, schaal- en schelpdieren en uitgelezen Vlaamse streekproducten. Zijn bereidingen zijn erg evenwichtig met gevarieerde smaken en texturen. En vooral, altijd heel creatief.

 

Brood

 

Amuses
Gepoft brood – Tapenade

 

Toast rilette van eend – perzik

 

Zoete ui / augurk / pickels

 

Soep gerookte schelvis / mosselen

 

Voorgerecht:
Noordzeeschol / kokkols / Gierst / Kokos / Aubergine
Noordzeeschol, beter bekend als Pladijs. Een eerlijk en lekker stukje vis uit onze Noordzee.
Mooi van cuisson en heerlijk in combinatie met zijn garnituren.
Chateau fontareche – vieilles vignes – 2012
Druiven: Bouboulenc, Maccabeu, Grenache blanc.
Château Fontarèche is één van de oudste wijndomeinen in de Languedoc.

 

Eendenborst / Sinaas / Rode biet / Knolselder / Radijs
Canard à l’orange, in een vernieuwde versie met garnituren van het seizoen.
A-mano – primitivo – 2011
100% Primitivo,
Grany smith / Komkommer / Watermeloen
Een originele combinatie tussen komkommer en grany smith. Lekker licht, fris en uitdagend.
Het werd er stil van aan tafel.

 

Bij de koffie werd er nog een klein tweede dessert geserveerd op basis van kokos, mango & ananas. Dit in structuren van crunch, sorbet & espuma

Friandises


Floris Panckoucke:

 

“Inspiratie: ‘Door in gedachten combinaties te maken. Vooral ’s nachts als ik wakker lig. Ook als ik alleen in de auto zit, komen er ideeën. Mijn vriendin, die de zaal runt, is mijn voor proefster. Pas als zij het ziet zitten, komt een gerecht op de kaart. Een menu is voor mij een ‘ruwbouw’ waaraan ik steeds verder sleutel. Het verandert voortdurend, ik pas altijd iets aan, ook volgens de aanvoer.’.
Culinaire Ambiance, op 20 10 2012

Savarin
Albert I Promenade 75 B
8400 Oostende
Telefoon 059513171
E-mail: restaurant@savarin.be
Website: http://www.savarin.be
Reserveer online

Quotering Michelin: 3 vorkjes
Quotering Gault Millau: 15/20

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *