Zoetigheden

Sabayon van Cointreau met mango

Print Friendly, PDF & Email

Frisse blokjes mango met munt, romig vanille-ijs en heerlijk luchtige schuim van cointreau. Super !!

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 rijpe mango
  • enkele blaasjes munt
  • 4 bolletjes vanille ijs
  • 5 eidopjes cointreau
  • 5 eidopjes suiker
  • 10 eidopjes witte wijn
  • 5 eidooiers
Werkwijze:
  1. Schil de mango en snij deze in fijne blokjes
  2. Snij een beetje munt fijn en meng dit onder de mangoblokjes
  3. Verdeel de mango onderaan in enkele glazen
  4. Breek de eieren en doe de dooiers in een ruime kookpot (de eiwitten gebruiken we niet)
  5. Gebruik de halve eischalen als maat voor de suiker, wijn en cointreau
  6. Klop de dooiers los met de suiker, wijn en cointreau
  7. Zet de pot op het vuur en begin stevig te kloppen in een acht vorm
  8. Neem af en toe de randen mee zodat er niets aan de bodem kan blijven kleven
  9. Klop de sabayone op tot een luchtig schuimige massa (deze mag zeker niet koken)
  10. Leg nu op de mango een bolletje vanille-ijs en werk af met de sabayone

Smakelijk

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *