Voorgerechten

Risotto van boschampignons

Print Friendly, PDF & Email

Risotto is een klassiek en traditioneel Italiaans gerecht. Vooral gegeten als Primi piatti. Bij ons beter bekend als een voorgerecht. Roeren of niet, dat is de discussie bij risotto, één ding is zeker. Volg het recept en je krijgt heerlijk smeuïge risotto

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 125 gr risotto rijst: bv. Arborio
  • 1/2 dl witte wijn
  • 450 ml groenten bouillon
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 125 gr boschampignons, in stukjes gesneden
  • 1 el mascarpone
  • olijfolie / boter
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Werkwijze:

  1. Zet een ruime kookpot op het vuur met een scheut olijfolie
  2. Stoof hierin de sjalot aan, maar laat deze niet kleuren
  3. Voeg de risotto rijst toe, stoof nog even verder maar dit mag ook niet kleuren
  4. Schenk hierbij de witte wijn, en laat deze voor de helft inkoken
  5. Voeg nu 1/3 kokende bouillon toe
  6. Roer af en toe zachtjes tot de bouillon bijna verdampt is
  7. Voeg bouillon toe tot de rijst helemaal gaar is. (Het kan dat je een beetje bouillon over houdt)
  8. Bak ondertussen de bos champignons gaar in de boter en kruid deze met peper en zout
  9. Als de rijst gaar is meng je er een beetje geraspte Parmezaanse kaas en de mascarpone onder
  10. Voeg ook de bos champignons toe, proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout
  11. Serveer onmiddellijk met nog een beetje extra Parmezaanse kaas

Bord: Pillivuyt

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *