Half Hitch gin – Taco – Rundvlees – Yoghurt

Half Hitch gin – Premium tonic – zeste sinaas

Deze Half Hitch gin is afkomstig uit Camden Lock, Camden town – Londen. Half Hitch betekend halve knoop, een typische knoop gebruikt door degenen aanmeren hun kade langs Camden Lock.

Voor deze gin zijn de Afrikaanse (Malawi) zwarte thee en Italiaanse bergamot de opmerkelijkste botanicals. Naast de onmisbare jeneverbes gebruiken ze ook peper, hooi & hout. Het resultaat is een heerlijk frisse gin met lichte citrus hinten en verse bergamot aroma’s. Pittige onderbouwt door gebarsten peper, kaneel, zwarte thee en jeneverbes.

Half Hitch gin - Taco - Rundsvlees - yoghurt

Taco – Rundvlees – Yoghurt

Hoewel we hier “Taco” omschrijven, gebruiken we deze enkel voor de afwerking. Voor de rest van het hapje serveren we kort gebakken rundsvlees. Dit werken we af met wortel, lente ui en een frisse yoghurt dressing met zwarte thee. Het geheel wordt afgewerkt met rasp van citroen, taco, grof gemalen zwarte peper en grof zeezout

Nodig: (4 personen)

  • 200 g biefstuk
  • 1 wortel
  • 2 lente uitjes
  • zwarte thee
  • Griekse yoghurt
  • citroen – limoen
  • zwarte peper – grof zeezout
  • 1 taco

 

Doen:

  • Kruid de biefstuk met peper en zout
  • Smelt en klontje boter in een pan
  • Bak de biefstuk langs beide zijde bruin.
  • Haal de biefstuk onmiddellijk uit de pan zodat deze nog mooi rood is in het midden
  • Laat de biefstuk afkoelen
  • Snij ondertussen de wortel en lente ui in fijne reepjes
  • Zet een tasje sterke zwarte thee
  • Maak de dressing van 3 el yoghurt, 1 el zwarte thee en 1 el gin
  • Breng de dressing op smaak met peper, zout en een beetje rasp van  limoen

 

Afwerking:

  • Snij de afgekoelde biefstuk in dunne plakjes
  • Schik deze plakjes naast elkaar op enkele borden
  • Verdeel de fijne reepjes wortel en lente ui over het rundvlees
  • Verkruimel de taco en strooi deze er over
  • Werk het gerecht af met enkele druppels dressing, rasp van citroen, peper en zout

 

Half Hitch gin - Taco - Rundsvlees - yoghurt

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *