Gin Tonic Foodpairing – Warner Edwards Gin

Gin Tonic foodpairing
Warner Edwards gin – Fentimans – Bruschetta met guacamole, geitenkaas en spek

Warner Edwards gin is een zachte gin die ambachtelijk tot stand is gekomen door boezemvrienden Tom Warner en Sion Edwards die deze drank produceren in een schuur in Harrington, Northamptonshire. Deze drank bevat ingrediënten die afkomstig zijn van de boerderijen van beide heren in Engeland en Wales.

Ik leerde deze gin kennen via The Belgian Gin Club. The Place 2B voor de Gin liefhebber. Al hun leden ontvangen minimaal 6 kwaliteit Gin samples met een mooie technische fiche van hoe je deze gin het best kan serveren (welke Tonic, welke garnituur). Meer info op thebelgianginclub.be.

Gin Tonic Foodpairing - Warner Edwards Gin

Gin: Warner Edwards
Tonic: Fentimans
Garnituur: Gedroogde jeneverbes, Vers geraspte nootmuskaat,
De aangeraden kardemom heb ik vervangen door een takje koriander
Foodpairing: Bruschetta met guacamole, geitenkaas en spek

Ik ben op deze pairing gekomen omdat koriander en citroenschil bij de gebruikte botanical’s zitten. Door deze botanical’s kwam ik uit bij Guacamole.
Ook is dit een kruidige gin met toch een zoetere karamel – honing achtige geur en smaak. Hierbij past natuurlijk de geitenkaas met het spek heel goed.
De koriander, nootmuskaat & jeneverbes als garnituur zijn net zoals de Kardemom één van de 11 gebruikte  botanical’s. 

Recept: Bruschetta met guacamole, geitenkaas en spek

Bruschette met guacamole, geitenkaas en spek

Ingrediënten:

  • bruin stokbrood
  • mini geitenkaasjes met spek

Guacamole:

  • 1 avocado
  • sap van 1/2 limoen
  • zeste/rasp van 1/2 limoen
  • enkele takjes gehakte koriander
  • 1 kl olijfolie
  • 1 kl azijn
  • peper en zout
  • scheutje gin

Werkwijze:

  1. Maak de guacamole door al deze ingrediënten te mixen, breng goed op smaak met peper en zout.
  2. Snij stokbrood in plakjes en rooster deze even in de oven.
  3. Laat het stokbrood een beetje afkoelen en bak ondertussen de geitenkaasjes met spek aan.
  4. Besmeer de bruschetta met guacamole.
  5. Verdeel er de geitenkaasjes op.
  6. Serveer onmiddellijk.

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *