Culinaire Ambiance & Kris Kookt – De samenwerking

Culinaire Ambiance & Kris Kookt - De samenwerking

Culinaire Ambiance,

Zoals jullie misschien al konden zien, stond er in het maart nummer van Culinaire Ambiance een reportage dat ik had geschreven. In de uitgave van April staan er twee recepten naar mijn hand. Iets waar ik ontzettend trots op ben. Meer over dit nieuwe avontuur lees je in deze blogpost. Bij deze wil ik dan ook Culinaire Ambiance bedanken voor de unieke kans.

Culinaire Ambiance & Kris Kookt - De samenwerking

Eind vorig jaar kreeg ik telefoon van Culinaire Ambiance, met de vraag of we eens konden samen zitten. Ik was totaal onder de indruk, maar wist nog niet goed wat de bedoeling was. Zou er een stukje over Kris Kookt in het magazine komen? Of zou er misschien interesse zijn in een recept?

Culinaire Ambiance & Kris Kookt - De samenwerking

Begin dit jaar trok in naar Antwerpen voor een eerste meeting. Al snel werd het hele verhaal duidelijk. Een stukje over Kris Kookt zou kunnen in de nieuwe categorie “Meet the Blogger”. Maar er was ook interesse in reportages en culinaire recepten. Zodoende trok ik naar ‘Le Prieuré Saint-Géry‘ voor een eerste reportage, deze is ook te vinden op de blog.

Culinaire Ambiance & Kris Kookt - De samenwerking

Voor het April nummer waren ze opzoek naar enkele originele en culinaire recepten. Hiervoor ging ik op zoek originele en haalbare gerechten. De twee recepten hieronder zijn hiervan het perfecte voorbeeld. Ik kreeg tips om mijn foto’s te verbeteren en ging opzoek naar leuke nieuwe borden.

Die vond ik bij Serax, ‘Base’ van Studio Piet Boon biedt een blanco doek voor elk gerecht. Volledig tegenovergesteld vond ik de Surface-collectie van Sergio ook top. Hier draait het om ruwe texturen en mooie onvolmaaktheden. Twee prachtig verschillende borden die bij deze twee gerechten passen. Voor de recepturen

Culinaire Ambiance & Kris Kookt - De samenwerking

In het eerste gerecht combineer ik heerlijke tartaar van kalfsvlees met tartaar van zeebarbeel. Daarbij komt krokante nori met sesam, wasabi mayonaise, zeekraal en een frisse bouillon van komkommer.

Culinaire Ambiance & Kris Kookt - De samenwerking

Het tweede gerecht rond tartaar is op basis van lamsvlees. Deze tartaar van lam wordt geserveerd met smeuïge auberginekaviaar, krokantjes van filodeeg met ras el hanout, Griekse yoghurt en verse kruiden.

Culinaire Ambiance & Kris Kookt - De samenwerking

Op zoek naar de volledige recepten? Rep je naar de winkel voor het April nummer van Culinaire Ambiance.

Culinaire Ambiance & Kris Kookt - De samenwerking

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *