Brownie van rode biet, honing en olijfolie
Recepten, Zoetigheden

Brownie

Print Friendly, PDF & Email

Ontdek de perfecte balans tussen smeuïgheid en rijke chocoladesmaak met dit overheerlijke chocoladebrownie recept. Deze verrukkelijke traktatie is een tijdloze favoriet die elke chocoladeliefhebber zal bekoren. Bereid je voor op een decadente ervaring terwijl je geniet van de heerlijke aroma’s die uit je keuken komen. Perfect voor elke gelegenheid of gewoon als een zoete verwennerij voor jezelf!

Ingrediënten:

  • 200 gr pure chocolade (64%)
  • 120 gr suiker
  • 3 eieren
  • 130 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 20 gr amandelpoeder
  • 50 gr gehakte noten (pijnboompitten, walnoten, hazelnoten, …)
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 kl cacao
  • 1 kl honing

Werkwijze:

  1. Smelt de chocolade
  2. Meng de suiker met de eieren en zachte boter
  3. Voeg de bloem en het amandelpoeder toe
  4. Meng er ook het bakpoeder, de cacao en de honing onder
  5. Meng er de gesmolten chocolade en de gehakte noten door
  6. Giet het beslag in 1 grote bakvorm of verdeel hel in kleine bakvormpjes
  7. Bak dit 20-25 minuten op 180 graden

Variant:

  • Naar eigen smaak kan je de noten er ook uit laten
  • Ik hou van iets luchtigere brownies, daarom gebruik ik een beetje bakpoeder, je kan dit er ook perfect uit laten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *