Bishop’s gin – Hostie – Crème van wortel – Oost-Indische kers

Bishop’s gin – Premium tonic – Oost-Indische kers, zeste citroen, jeneverbes

Bishop’s gin symboliseert het levensverhaal van John Ponet. Deze Engelsman uit de zestiende eeuw was houder van een Master in Arts, een enthousiast levensgenieter, een vrijheidsstrijder en één van de eerste protestanten die ijverden voor het huwelijk voor priesters.

bishops-2

Bishop’s Gin is de eerste creatie van distilleerderij Ponet Spirits. Thierry Ponet richtte deze laatste op om de banden weer aan te halen met zijn familieverleden: de Engelse Bisschop John Ponet enerzijds en de jeneverstokerij in Hasselt, in 1763 opgericht door zijn familie, anderzijds. Voor deze gin ging hij een samenwerking aan met Matthieu Chaumont, eigenaar van Hortense, een illustere cocktailbar in het Brusselse.

Hostie – Crème van wortel – Pompoenpit – Oost-Indische kers

Bishop’s Gin is niet alleen uniek omwille van de levensopvatting waar hij voor staat, maar vooral omwille van zijn unieke persoonlijkheid in de mond: een samengaan van negen etherische gewassen die mekaar voor het eerst ontmoeten, met Oost-Indische Kers, bijzonder geliefd bij chef-koks in de hoofdrol. Niet voor niets gebruiken we dit kruid graag in onze foodpairing.

bishops-3

In mijn foodpairings probeer ik altijd een hapje te maken dat past bij de gin. Dit enerzijds kwa verhaal en anderzijds kwa smaak. In dit hapje komen deze twee perfect samen. We maken een hostie, met link naar de kerk, van rijstpapier en serveren hierop een crème van wortel met sinaasappel en gember. Dit werken we af met pompoenpit en Oost-Indische kers.

Nodig:

  • rijstpapier
  • wortelen
  • gember
  • sinaasappel
  • olijfolie
  • Oost-Indische kers
  • pompoenpitten
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Doen:

  • Maak het rijstpapier een klein beetje nat, steek hier cirkels uit ter grote van een hostie
  • Laat het rijstpapier terug opdrogen. Frituur ze krokant
  • Kuis de wortelen, snij ze in grove stukken
  • Leg de stukken wortel in een ovenschaal, voeg olijfolie en 1 tl geraspte gember toe
  • Konfijt de wortel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 140 graden
  • Haal de wortel uit de oven en mix deze fijn
  • Voeg sap en rasp van sinaasappel toe, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof
  • Werk de hosties van rijstpapier af met de crème van wortel, 2 pompoenpitten en Oost-Indische kers.

 

Wil jij ook per jaar minstens 6 kwaliteit gins leren kennen, kijk dan snel op de website van The Belgian Gin Club.

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *