Asperge – Fregola – Doperwt – Geraspte eidooier
Recepten, Voorgerechten

Asperge – Fregola – Doperwt – Geraspte eidooier

Print Friendly, PDF & Email

Asperge & doperwt,

Het toppunt van de lente is de combinatie van asperges en doperwten Heerlijk fris, zomers en kleurrijk. Het verrassende effect in dit gerecht is de geraspte eidooier. Soms maak je van die recepten die eigenlijk bedoelt zijn voor een magazine. Maar uiteindelijk toch terecht komen op je eigen blog.

Geraspte eidooier,

Deze eidooier is gepekeld en daarna gedroogd op lage temperatuur in de oven. Verrassend en opnieuw kleurrijk om een gerecht mee af te werken. De umami zal zorgen voor een extra smaakdimensie in dit gerecht.

Voorgerecht 4 personen

  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 100 g fregola
  • 100 g verse doperwten (gekuist)
  • olijfolie
  • bieslook
  • Verse kruiden

Geraspte eidooier

  • 2 eidooiers
  • 150 g zout
  • 100 g suiker

Doen:

  1. Meng zout en suiker. Verdeel ½ van deze mengeling in een luchtdicht bakje.
  2. Maak 4 kuiltjes en leg hierin de eidooiers.
  3. Verdeel de rest van de zout/suiker mengeling hier bovenop.
  4. Sluit het bakje en plaats dit gedurende 2 dagen in de koelkast.
  5. Graaf ze voorzichtig op, borstel het zout er af met een kwastje en spoel ze voorzichtig af onder de kraan.
  6. Daarna dep je ze droog met een stukje keukenpapier.
  7. Laat ze vervolgens 2 uur drogen in een oven op 67 graden.
  8. Bewaar ze in een luchtdicht doosje in de koelkast.

Asperges & Doperwt:

  • Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  • Zet een kookpot op met koud water, snuifje zout en een klontje boter
  • Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt.
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten).
  • Nu zijn ze gaar, haal de asperges uit het water en verfris ze onder koud water, dep ze goed droog
  • Kook de doperwten beetgaar in gezouten water en koel daarna af in ijswater.

Fregola:

  • Kook de fregola en gaar, besprenkel met olijfolie.
  • Breng op smaak met peper, zout en fijngesneden bieslook.
  • Voeg de doperwten toe

Afwerking:

  • Bak de asperges kort aan met een klontje boter, kruid met peper en zout.
  • Serveer de lauwe asperges met salade van fregola en doperwt.
  • Werk af met verse kruiden en geraspte eidooier

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *