Aperitief hapjes, Recepten, Voorgerechten

Tartaar van kabeljauw met crème van doperwt en couscous van komkommer

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk fris hapje/voorgerecht met tartaar van kabeljauw, puree van doperwten, couscous van komkommer, ingelegd mosterdzaad en kappertjes. Dit hapje smaakt perfect in combinatie met een Leffe Royale

Tartaar kabeljauw leffe

Ingrediënten:

  • Kabeljauw
  • citroen
  • ingelegd mosterdzaad
  • appelkappertjes
  • peper en zout
  • enkele takjes bieslook
  • olijfolie

Crème van doperwten:

  • 1 blik doperwten (280 g uitgelekt)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 dl olijfolie

Couscous van komkommer:

  • 50 g couscous
  • 1 komkommer
  • olijfolie

Werkwijze:

Couscous van komkommer:

  1. Snij ongeveer 15 cm van de komkommer in grove stukken en mix dit fijn
  2. Meng het komkommer sap met de couscous en plaats dit 35 minuten in de koelkast
  3. Snij nog eens 15 cm van de komkommer in heel fijne blokjes (zonder de zaadjes)
  4. Meng dit op het einde onder de couscous
  5. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout

Crème van doperwten:

  1. Snij de lente-ui grof
  2. Mix de doperwten samen met de lente ui
  3. Breng op smaak met peper en zout

Tartaar van Kabeljauw:

  1. Snij de kabeljauw in fijne blokjes
  2. Snij de bieslook fijn en meng deze onder de kabeljauw
  3. Breng de tartaar op smaak met olijfolie, enkele druppels citroensap, peper en zout

Afwerking:

  1. Verdeel een beetje crème van erwt onderaan het bord/glas
  2. Leg hierop een beetje tartaar van kabeljauw en couscous van komkommer
  3. Werk af met ingelegde mosterdzaadjes en een appelkappertje

Tartaar kabeljauwKopjes: Serax – Pascale Naessens

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *