Hoofdgerechten

Mexicaanse tortilla met rundvlees

Print Friendly, PDF & Email

Dit gerecht lijkt een beetje op lasagne, maar dan met tortilla’s in plaats van pasta.

Dit recept is voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes look, uitgeperst
  • 1 verse rode Spaanse peper (zonder zaadjes)
  • 300 gr biefstuk, in blokjes van 1 cm
  • 170 gr rijst
  • 3 grote tortillia’s

Voor de pittige salsa:

  • 500 gr gezeefde tomaten (passata)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 Spaande pepers, (zonder zaadjes)
  • 1 tl oregano

Voor de kaassaus:

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 6 dl melk
  • 100 gr cheddar
  • gemalen kaas

Werkwijze:

  1. Mix de ingredienten voor de pittige salsa goed fijn
  2. Laat deze saus stilletjes inkoken tot ze redelijk dik is
  3. Kruid de saus goed af
  4. Maak vervolgens de kaassaus:
  5. Smelt boter en voeg de bloem toe, laat de bloem even mee bakken
  6. Voeg de melk toe, goed roeren en even laten koken
  7. Afsmaken met peper, zout en nootmuskaat
  8. Voeg hier de cheddar aan toe
  9. Nu staan de 2 sauzen klaar
  10. Stoof de fijngesneden ui, look en rode peper aan
  11. Voeg de blokjes biefstuk toe en bak ze kort aan, kruid met peper en zout
  12. Kook ondertussen de rijst gaar
  13. Als de rijst gaar is meng je dit onder het rundsvlees
  14. Nu kan je de ovenschaal beginnen te vullen als volgt:

Kaassaus, Tortillia, Salsa saus, 1/2 van het Vlees en  rijst mengsel, Tortillia, Kaassaus, De rest van de Vlees en rijst mengeling , Salsasaus, Tortillia, Kaassaus en werk af met gemaken kaas

Bak dit nog 20 minuten op 180 graden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *