GinTonic Foodpairing, Zoetigheden

Yoghurt – Pompelmoes – Amandel – Buss N° 509 Pink Grapefruit

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk fris dessertje dat uitblinkt in zijn eenvoud. Smeuïge yoghurt, met gin gemarineerde pompelmoes, geroosterde amandelschilfers en enkele jong blaadjes zuring vormen een prachtig geheel dat je kan serveren als 4-uurtje of dessert

Buss1

Nodig voor 2 personen:

  • 1 roze pompelmoes
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 1 el kokosmelk
  • 1 el room
  • 1/2 vanillestok
  • bloemsuiker
  • 2 el amandelschilfers
  • enkel blaadjes zuring
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Buss N° 509 Pink Grapefruit gin

Werkwijze:

  1. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof, haal uit de pan en zet apart
  2. Schraap het vanillemerg uit de vanillestok
  3. Meng het vanillemerg, kokosmelk en de room onder de yoghurt
  4. Voeg naar eigen smaak een beetje bloemsuiker toe en plaats dit in de koelkast
  5. Schil de pompelmoes en snij het vruchtvlees uit de pompelmoes, vang het sap op
  6. Meng 1 el pompelmoessap met 1 el olijfolie
  7. Meng de partjes pompelmoes met 1 el gin

Afwerking:

  1. Verdeel de vanille yoghurt onderaan de schaaltjes
  2. Leg er de partjes pompelmoes op
  3. Werk af met de geroosterde amandelschilfers, enkele blaadjes zuring en de olijfolie met pompelmoessap

Meer info of Buss: Klik hier.

Deze gin is te koop via Gintonicshop.be

Schaaltje:  Serax – Pascale Naessens

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *