Restaurant belevingen

WY – BY Bart De Pooter, Guus van Zon & Serge Labrosse

Print Friendly, PDF & Email
September 2012 opende Bart De Pooter restaurant WY, in The Mercedes House op de Grote Zavel in hartje Brussel. Al na een jaar krijgt hij ook voor dit restaurant een eerste Michelinster.
Oprichter: Bart De Pooter.
Bart de Pooter opende in 1992 samen met zijn echtgenote restaurant De Pastorale in de gerenoveerde vroegere pastoorswoning in Reet. In 2003, tien jaar na de opening kreeg hij zijn eerste ster. In de michelingids van 2007 werd zijn restaurant bekroond met een tweede ster.
Executive Chef Guus van Zon en Maître Björn Verreckt werden beide klaargestoomd in tweesterrenrestaurant De Pastorale in Reet. Toen Bart vroeg om de leiding te nemen over de keuken van WY twijfelde Guus geen moment. Beide zijn enorm dankbaar dat Bart hen de kans gaf om hun vleugels uit te slaan. Met succes !! 1 Michelinster & 15/20 in de GaultMillau gids.

Guus in continu op zoek naar dat extraatje in het bord waarmee hij de gasten kan verrassen. Toch is dit een heel pure keuken met respect voor het product. Guus kookt graag met regionale ingrediënten en seizoensgebonden producten. Dit met de focus op smaak en inventiviteit.
Elk product heeft zijn smaak die je met respect moet behandelen.
Guus van Zon
Topchefs op bezoek In Brussels sterrestaurant WY 
Tweesterren chef Bart De Pooter nodigt dit voorjaar tot en met juni in zijn Brusselse restaurant WY maandelijks een buitenlandse collega uit om één dag samen met hem een lunch en diner te serveren.

 

Serge Labrosse – 29/03/2014
Serge kookte eerder al een ster in zijn vorige restaurant Buffet de la Gare des Eaux-Vives. Dit restaurant moest plaats maken voor een verbinding tussen Genève en Annemasse. In zijn nieuw restaurant Le Flacon is er een mix van Bistronomie en Gastronomie. Zowel kwa interieur als in zijn menukaart.
 
Lunch – Quatre mains
Vanuit het restaurant hebben we een prachtig zich op de open keuken. Vanuit deze keuken worden de eerst hapjes geserveerd. Deze hapjes worden begeleid van een heerlijk glaasje Bollinger Champagne. Onmiddellijk is duidelijk dat deze lunch een aparte beleving gaat worden.
Garnaalkroket
Praline met cacaoboter, aardpeer en zalm
Bij het brood kwam er nog origineel en super lekker fingerfood op tafel:
– Gedroogde groeten (wortel/savooikool/pastinaak) met paprikamousse en dip van dadels met pili-pili en gehakte pindanootjes (Recept)
– Radijsjes met dip van avocado en mout
Lever – Kervelwortel – Granaatappel – Jus van eend 
Serge Labrosse
Mooi ineenlopende, harmonieuze smaken met de granaatappel als breekpunt

 

Zeebaars – Zeesla – Gin-Tonic
Guus van Zon
De espuma van Gin-Tonic gaf dit gerecht een extra dimensie

 

Zeewolf – Amandel – Meiknol – Limoen
Serge Labrosse
Een bord vol prachtige kleuren, smaken en texturen

 

Hoenderfilet – Snijbiet – Truffel – Schorseneer – Butternut
Serge Labrosse
Een heerlijk sappig stukje parelhoen met een perfecte dossage van de truffel
Hollstein entrecôte – Groene asperge – Rozemarijn – Parmezaan
Guus van Zon
Het bafaamde Hollstein rund waar Bart De Pooter ambassadeur van is. De Hollstein koe is de gewone zwart-wit gevlekte melkkoe. Het vlees van deze melkkoe op pensioen wordt omgetoverd van restproduct naar een topproduct. Dit gemarmerde vlees heeft een uitgesproken smaak en heerlijke textuur. Ondet het motto “Less is More” wederom een prachtige creatie van Guus.

Ananas – Jalapeño – Kokos
Guus van Zon
Dit was voor mij de “Dessert of the Year”.
Heerlijk samenspel van smaken met een verrassende toets van Jalapeño peper en verse basilicum blaadjes
 
Passievrucht – Brownie – Vanille – Rum – Saffraan 
Serge Labrosse
Een bistronomisch dessert met gastronomische smaken
Deze prachtige gerechten werden telkens begeleid van een heerlijk glaasje aangepaste wijn.

Volgende topchefs maken binnenkort hun opwachting in de keuken van WY:
– 24 mei: Philippe Mille van Les Crayères (2 sterren, Frankrijk)
– 28 juni: Jean Sulpice van gelijknamig restaurant (2 sterren, Frankrijk)Een vier gangenmenu kost 60 € (enkel voor lunch )
Het zes gangenmenu kost 78 €. Dit menu wordt zowel ’s middags als ’s avonds geserveerd. Aangepaste wijnen kosten 8 € per glas.

WY, The Mercedes House 
Bodenbroekstraat 22-24
1000 Brussel
32 (0)2 400 42 63
Reserveer Online
www.wybrussels.beParking dichtbij: Grote Zavel
Station Brussel Centraal op 800 meter

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *