Zoetigheden

Wortelcake met walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Eindelijk is het er eens van gekomen om zelf wortelcake te bakken. In veel recepten wordt er op de wortelcake nog een laagje glazuur gesmeerd. Ik vind dat persoonlijk niet nodig en te zoet. De walnoten en zeste van citroen geven een verrassende toets aan deze cake.

Wortelcake

Ingrediënten voor 1 cake

  • 170 g geraspte wortelen
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 110 g suiker
  • 150 zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bicarbonaat
  • 10 walnoten, fijngehakt
  • zeste van 1/2 citroen

Werkwijze:

  1. Klop de eieren en de suiker tot een luchtige witte crème
  2. Voeg bakpoeder en bicarbonaat toe
  3. Voeg nu één voor één de boter, bloem, wortelen, walnoten en zeste van citroen toe
  4. Meng goed tot je een egaal beslag bekomt
  5. Bak de cake gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en natriumbicarbonaat? Hoe luchtig moet het worden… Mag gewone bloem met een ietsjes meer van die rijspoedertjes ook? Ach, ik weet het antwoord eigenlijk wel en ik ga dit recept een der komende dagen eens proberen, maar dan met pecannoten.

    1. Hoi Kees,
      Gewone bloem met iets meer bakpoeder is natuurlijk ook oke.
      Laat me zeker weten hoe het resultaat met pecannoten is. Veel succes !!
      Kris

  2. Dit weekend gemaakt. Lekker! Malse cake, ziet er leuk uit door de oranje spikkels erin en de bijt van de noten maakt het nog lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *