GinTonic Foodpairing, Recepten

Windspiel Premium Dry Gin – Gin chips – Dip van waterkers

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic: Windspiel Premium Dry Gin – Premium tonic – Zeste sinaasappel, 3 jeneverbessen
Foodpairing: Gin chips met een dip van waterkers

Windspiel Premium Dry Gin is één van de eerste Duitse Gins op basis van aardappel distillaat. De aardappelen voor deze distilaat zijn speciaal geteelde en gerijpte aardappelen in vulkanische bodem uit de Eifel. In combinatie met klassieke botanicals zoals jeneverbes, citroenschil en koriander geef dit een klassieke, zeer milde dry gin. Het speciale karakter van Windspiel Gin komt van de botanicals zoals: lavendel, gember, kaneel en een aantal andere plantaardige ingrediënten die men bij Windspiel zorgvuldig geheim wil houden.Windspiel 2

Foodpairing: Deze keer baseren we ons volledig op het aardappel verhaal. Zo speelde onmiddelijk enkele originele gerechten met aardappel in de hoofdrol door mijn hoofd. Maar het origineelste resultaat was een snack dat nog niet in de winkel verkrijgbaar is. Chips met de smaken van deze gin. Dit in combinatie met een frisse dip van waterkers.

Nodig:

  • 1 el jeneverbessen
  • 1 el korianderzaad
  • 4 kruidnagels
  • 1 el gedroogde lavandel
  • 1 tl kaneel poeder
  • 1 el gember poeder
  • 1 el gedroogde zeste van citroen
  • 1 el zout
  • 10 vastkokende aardappelen
  • 1 bussel waterkers
  • 2 el mayonaise

Doen:

  1. Rooster de kruiden in een hete pan
  2. Maal de kruiden tot poeder in een koffiemolen of krachtige foodprocessor
  3. Was de aardappelen goed. (niet schillen)
  4. Snij deze met een mandoline in dunne plakjes
  5. Was de chips grondig en dep ze droog met een handdoek
  6. Bak ze gedurende 3 minuten in frituurolie van ongeveer 180 graden
  7. Laat ze goed uitlekken en drogen
  8. Strooi er de gin kruiden over
  9. Mix de waterkers met 1 el gin, 1 el water en 2 el mayonaise tot een gladde dipsaus
  10. Serveer de vers gebakken chips met dip van waterkers en een heerlijke gin tonic.

Windspiel 3

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *