Vogelnestjes van kwartelei en lamsvlees met courgetteslierten
Hoofdgerechten, Recepten

Vogelnestjes van kwartelei en lamsvlees met courgetteslierten

Print Friendly, PDF & Email

Kookworkshop lamsvlees

Een tijdje geleden werd ik door Delhaize uitgenodigd voor een workshop ‘Creatief met lamsvlees’. Chef van dienst was Delhaize ambassadeur Jeroen De Pauw. Aan de hand van 5 recepten maakten we kennis met de talloze mogelijkheden met lamsvlees. De recepten vind je trouwens hier.

Vogelnestjes van kwartelei en lamsvlees met courgetteslierten

Celtic lamb

Sinds enkele jaren kiest Delhaize bewust voor lamsvlees van Keltische bodem. De dieren zijn omgeven door een ongerepte natuur met vruchtbare bodems en diverse landschappen in Engeland en Ierland. Omdat het Keltisch lamsvlees maar op een boogscheut van bij ons geproduceerd wordt, komt het supervers in je winkel aan, waardoor alle subtiele aroma’s nog aanwezig zijn.

Vogelnestjes van kwartelei en lamsvlees met courgetteslierten

Creatief met lamsvlees

Thuis gingen we zelf aan de slag met onze inspiratie. Zo maak ik een leuk en gezond recept rond de klassieke vogelnestjes. Deze keer gebruiken we natuurlijk wel lamsvlees. Hiermee maken we kleine vogelnestjes met kwartelei. Deze serveren we met spaghetti van courgette en een pesto van zongedroogde tomaten. Meer recepten met lamsvlees vind je hier.

Nodig voor 4 personen

  • 500 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • peper & zout
  • 16 kwarteleitjes
  • 4 courgette
  • 140 g zongedroogde tomaten
  • 1 klein teentje knoflook
  • 25 g pijnboompitten
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 1/2 dl olijfolie

 

Doen:

  • Breng water aan de kook en kook de kwarteleitjes 2.5 minuut. Laat ze afkoelen en pel ze
  • Maak slierten van de courgette
  • Leg de slierten in een ovenschaal. Giet er een flinke scheut olijfolie bij, kruid met peper en zout, dek af met aluminiumfolie
  • Meng het gehakt met ei en paneermeel. Breng op smaak met peper en zout
  • Vorm balletjes rond de hardgekookte kwarteleitjes. Bak de balletjes rondom goudbruin in de boter en olie.
  • Zet de vogelnestjes en de courgetteslierten 15 minuten in de voorverwarmde oven van 170 graden.
  • Maak de pesto door de uitgelekte zongedroogde tomaten, look, pijnboompitten en Parmezaanse kaas fijn te maken in een blender met olijfolie
  • Serveer de vogelnestjes met courgetteslierten en pesto van tomaat

 

Vogelnestjes van kwartelei en lamsvlees met courgetteslierten

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *