Hoofdgerechten

Vleesribben met zoet-zure saus

Print Friendly, PDF & Email

Een makkelijk recept voor heerlijke vleesribben met verschillende groenten en zoet zure saus.

Nodig voor 2 personen:

  • 3 à 4 vleesribben per persoon
  • 5 schijven ananas, in stukjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 vlees bouillonblokje
  • 1 blaadje laurier

Saus:

  • 10 eetlepels tomatenketchup
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels soja saus

         

Doen:

  • Kook de ribben 55 minuten in water met het vlees bouillonblokje en blaadje laurier
  • Haal ze uit het vocht
  • Smelt een klontje boter en bak de ribben bruin
  • Haal ze terug uit de pan
  • Stoof de ui en parika aan in dezelfde pan
  • Meng de ingrediënten voor de saus
  • Doe dit bij in de pan en breng dit aan de kook
  • Voeg de vleesribben en de ananas toe
  • Laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. heel lekker recept met een saus om duimen en vingers af te likken.
    ik deed na het koken de ribben in zeer hete pan zodat ze lekker krokant bakken !!!

  2. sarah heylen zegt:

    Inderdaad , een heel goed recept

  3. Heb ze een halve dag van te voren gemaakt en al stiekem geproefd en wauw! Fantastisch recept en zo simpel!
    Maak ik ZEKER nog eens

  4. Jacqueline zegt:

    Geweldig recept, smullen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *