Hoofdgerechten, Recepten

Vegetarische pasta met tofu en zonnebloempitten

Print Friendly, PDF & Email

Dit is een heerlijke vegetarische spaghetti met tofu, zonnebloempitten en pijnboompitten. Zelfs niet vegetariërs zullen er van deze schotel smullen.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 20 gr sesamzaden
  • 1/2 el rietsuiker
  • 2 x 2 el sojasaus
  • 1 kl mirin (Japanse gezoete rijstwijn)
  • 300 gr volkoren spaghetti
  • 300 gr tofu blokjes,  (alpro soya)
  • 5 lente uitjes
  • 2 el sesamolie (indien voorradig)
  • koriander (naar eigen smaak)

Werkwijze:

  • Snij de lente uitjes in in fijne stukjes van het wit tot halverwege het groen
  • Bak de blokjes tofu aan in olijfolie met een beetje sesam olie en kruid met peper en 2 el sojasaus
  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water
  • Meng de tofu blokjes onder te pasta
  • Rooster in dezelfde pan de pijnboompitten en zonnebloempitten tot ze goudbruin zien
  • Voeg de sesamzaadjes toe en rooster nog 1 minuut
  • Voeg de suiker, 2 el sojasaus en de mirin toe
  • Als dit pruttelt giet je dit over de pasta en kan je alles goed mengen
  • Dit gerecht kan je afwerken met enkele takjes koriander

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *