Hoofdgerechten

Varkensspiering en zuiderse groenten #3eurorecipe

Print Friendly, PDF & Email

“Wat eten we vanavond?” Deze vraag stellen we ons allemaal wel eens op een bepaald moment van de dag… . Dit is dan ook één van de redenen dat ik met deze blog ben begonnen. Maar ook Delhaize speelt in op deze vraag. Ze vroegen hun chefs Audrey Lenoir en Jeroen De Pauw om gezonde en heerlijke recepten te ontwikkelen voor 3 €/pers.  Dit is het recept van deze week (21/05 tem 27/05). Alle recepten van 3€/pers. zijn beschikbaar op de website van Delhaize.

Spiering delhaize

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 varkensspieringkoteletten (150g/stuk)
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 6 Exquisa ‘Delhaize’ aardappelen
  • rozemarijn & tijm
  • 1 teentje look
  • 1 el mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie

Doen:

  1. Snij de groenten en de aardappelen (die op voorhand al gekookt werden) in schijfjes.
  2. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper, zout en wat kruiden (bv. rozemarijn, tijm en oregano).
  3. Grill ze op de barbecue of in een grill pan.
  4. Kruid het vlees (peper, zout & nootmuskaat) en bak het op de barbecue (of in een grill pan).
  5. Maak een vinaigrette met mosterd, witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
  6. Dresseer alles samen op een bord en besprenkel met de vinaigrette.

Enkele van de recepten die in de volgende weken worden voorgesteld, zijn: Italiaanse verrassingsballetjes (van 9/4 tot 15/4), gebakken kabeljauw met gerookte ham (van 16/4 tot 22/4), Griekse burger (van 23/4 tot 29/4), brochettes van zalm en courgette (van 30/4 tot 6/5), gebakken rijst ‘land en zee’ (van 7/5 tot 13/5), lasagne met bolognesesaus en basilicum (van 14/5 tot 20/5),…

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ziet er lekker uit! Dit ga ik vanavond proberen, bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *