Hoofdgerechten

Varkensreepjes met zoet-zure saus

Print Friendly, PDF & Email

Een eenvoudig gerecht, maar super lekker. Ik maak dit gerecht altijd met enorm veel groenten. Hier kan je natuurlijk altijd je keuken restjes van groenten in opwerken.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 320 gr varkensreepjes
  • 1 gele paprika
  • 1/2 rode ui
  • 200 gr peultjes
  • 250 gr champignons
  • 7 kerstomaten in 4 gesneden
  • kippenkruiden of wokkruiden
  • 1 zakje bruine rijst (Bosto)
  • 1 zakje wilde rijst (Bosto)
  • boter of olijfolie

Voor de saus:

  • 10 el tomatenketchup
  • 4 el suiker
  • 4 el azijn
  • 2 el sojasaus

Werkwijze:

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus en ze deze even apart.
  2. Snij alle groenten voor de zoet-zure saus.
  3. Bak de varkensreepjes aan in een klontje boter en kruid deze met de kippen of wokkruiden
  4. Voeg na enkele minuten alle groenten (buiten de kerstomaten) toe
  5. Stoof alles gaar.
  6. Voeg nu de saus toe en breng dit aan de kook.
  7. Laat die nog enkele minuten pruttelen.
  8. Kook ondertussen de rijst gaar in gezouten water. ( Ik maak altijd een mengeling van bruine en wilde rijst)
  9. Voeg op het laatste moment de kerstomaten toe aan de zoet-zure saus

Smakelijk !!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *