Vallée du lot, een culinaire bestemming in Frankrijk

Vallée du lot, een culinaire bestemming in Frankrijk

Vallée du lot, een culinaire bestemming in Frankrijk

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd bij kaasaffineurs Van Tricht voor een degustatie van verschillende producten uit de Vallée du lot. Vakantie herinneringen kwamen terug naar boven. Want in 2009 genoten we van een deugddoende vakantie in deze regio. Meer bepaalt in Saint-Céré. Hoewel ik toen nog niet met mijn blog bezig was, speelden deze streekproducten een belangrijke rol tijdens onze vakantie.

Vallée du lot, een culinaire bestemming in Frankrijk

Degustatie van traditionele streekproducten,

Denk maar aan de heerlijke geitenkaasjes van Rocamadour of de krachige wijnen uit Cahors. Cantal, één van de oudste Franse kazen of de heerlijk halfgekookte pruimen. Eerlijke en heerlijke streekproducten die zowel op de typische lokale markten zoals de truffelmarkt van Lalbenque, in de boerderijen, aan tafels van dorpsherbergen als in sterrenrestaurants in alle eenvoud te degusteren zijn.

Vallée du lot, een culinaire bestemming in Frankrijk

Hiernaast heeft deze streek nog heel wat anders te bieden. Zoals een heleboel middeleeuwse kastelen en dorpen. Een prachtig heuvelachtig natuurgebied en de Garonne, de grootste rivier van Zuidwest-Frankrijk.  Misschien moeten we toch nog eens naar de Lot op vakantie.

Vallée du lot, een culinaire bestemming in Frankrijk

De Lot, gelegen in het hart van Zuidwest-Frankrijk, is synoniem voor het goede leven.

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *