Tiramisu met chocolademuffin
Zoetigheden

Tiramisu met chocolademuffin

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke tiramisu met verrassende stukjes chocolade erin

Recept voor 6 tot 8 personen:

Ingrediënten:

  • 1 pak  chocolade brownie
  • 2 eieren
  • 75 gr suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 2,5 dl room
  •  Tia maria (koffielikeur)/ Baileys
  • 1 blad gelatine*
  • cacaopoeder of chocoladeschilfers

Werkwijze:

  • Laat het gelatineblad weken in koud water
  • Klop de eieren en de suiker tot een witte massa
  • Klop de slagroom op tot mayonaise dikte
  • Meng de mascarpone door de eieren
  • Meng de slagroom eronder
  • Dep het gelatine blad droog
  • Warm een klein beetje drank op en smelt de gelatine erin  (laat dit terug zachtjes afkoelen tot ongeveer 30 graden)
  • Meng alles goed door elkaar
  • Snij de muffins in plakjes van 0,5cm
  • Leg onderaan muffins
  • Daarop 1/2 van het beslag
  • Terug een laagjes muffins
  • Daarop de rest van het beslag
  • Werk af met cacaopoeder of chocoladeschilfers

* Ik gebruik altijd de blaadjes gelatine van +- 2 gr (verpakking van 9 blaadjes/17gr)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *