Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Thai beef taco’s – Mexican street food

Print Friendly, PDF & Email

Sinds kort zijn taco’s terug helemaal hot. Misschien heeft dit wel iets te maken met “Jalapeno Loco”, de pop-up van het jongste duo Miette & Willem tijdens Mijn Pop-uprestaurant 2016.

Hoewel taco’s afkomstig zijn uit Mexico, serveren we deze gevouwen tortilla op Oosterse wijze. Met gember, look en sojasaus gemarineerd rundvlees, krokante groenten en een pittige dressing op basis van vissaus. Heerlijk als snack, lunch of diner.

Nodig: (2 pers/hoofdgerecht)

Rundvlees:

  • 400 g entrecote
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1/3 rode peper, fijngesneden
  • 1 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 kl honing

Groenten:

  • 3 little gem sla
  • 1 wortel
  • 1/3 komkommer
  • radijsjes

Afwerking:

  • rode peper
  • geroosterd sesamzaad
  • verse koriander
  • 1 pak taco’s

Dipsaus:

  • 2 el water
  • 2 el suiker
  • 2 el limoensap
  • 2 el vissaus
  • 1 tl fijngesneden rode peper
  • 1 tl geraspte look
  • 1 tl geraspte gember

Thai beef taco

Doen:

  1. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus, zet apart
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade van het vlees
  3. Leg de entrecote in de marinade, laat minstens 1 uur marineren
  4. Snij alle groenten in plakjes
  5. Warm de taco’s op zoals op de verpakking staat
  6. Bak de entrecote kort aan, of naar eigen smaak iets harder
  7. Serveer de taco’s met groenten & dunne plakjes entrecote
  8. Werk af met rode peper, koriander, sesamzaad en de pittige Vietnamese saus

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *