Voorgerechten

Tartaar van rundvlees met zoete aardappel

Print Friendly, PDF & Email

Dit is een originele en super lekkere variant op de klassieke steak tartaar. Deze keer met gember, cashewnoten en zoete aardappel. Probeer en je zal verteld staan van de verrassende smaak.

Recept voor 6 personen:

Ingrediënten:

  • 200 g rundersteak
  • 1 grote zoete aardappel (130 á 150 g)
  • 1 ui of sjalot
  • 1/2 kl geraspte gember
  • 10 cashewnoten, grof gehakt
  • olijfolie
  • enkele druppels tabasco
  • enkele druppels worcestersaus
  • mespuntje mosterd
  • peper/zout

Werkwijze:

  1. Kook de zoete aardappel enkele minuten, (niet schillen) tot hij beetgaar is (hij mag zeker niet uiteen vallen)
  2. Laat de aardappel afkoelen, verwijder de schil en laat hem volledig afkoelen in de koelkast
  3. Snij het rundvlees in fijne blokjes
  4. Kuis de ui en snij hem heel fijn
  5. Meng de ui samen met de noten, gember, tabasco, worcestersaus, mosterd & olijfolie onder de blokjes rundvlees
  6. Meng voorzichtig en breng op smaak met peper en zout
  7. Als de aardappel volledig is afgekoeld mag je deze ook in fijne blokjes snijden
  8. Meng nu de aardappel onder de rundtartaar en breng terug op smaak met peper en zout
  9. Serveer met een klein stukje toast

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *