Meyers gin met tartaar van gemarineerde zalm, kiwibes en avocado

Gin Tonic Foodpairing
Meyers Gin – Premium tonic – Tartaar van zalm met kiwibes en avocado

Meyers gin: April 2014 lanceerden Christophe Demeyer en Tim Veys een zeer uitzonderlijke gin op de Belgische markt: Meyer’s Gin. Want voor het eerst wordt de kiwibes als hoofdingrediënt in een Belgische gin.

Foodpairing: Het is duidelijk dat we deze pairing koppelen aan het hoofdingrediënt van deze gin. Zo maak ik een licht zoet zure mengeling van kiwibes, avocado en rode ui. Ook de zalm word gemarineerd met de gin, peper, zout, suiker en limoensap.

Gin Tonic: Meyers gin – Tonic – ijsblokjes – Garnituur: Kiwibes, takje koriander, schijfje limoen

Meyers gin zalm

Recept:

  • 100 g rauwe zalm
  • 1 avocado
  • 50 g kiwibes
  • 1/4 rode ui
  • 1 limoen
  • 1 bussel koriander
  • 3 el Griekse yoghurt

Werkwijze:

  1. Maak eerst de dip van koriander door de helft van de koriander te mixen met de yoghurt
  2. Breng dit op smaak met peper, zout en enkele druppels limoensap, zet apart
  3. Snij de avocado en kiwibes in stukjes en snipper de rode ui fijn
  4. Voeg olijfolie, enkele blaadjes fijngesneden koriander, peper en zout toe.
  5. Meng dit voorzichtig en plaats dit in de koelkast
  6. Snij de zalm in blokjes en marineer deze met olijfolie, 1 kl gin, peper, zout, suiker en limoensap. Bewaar tot gebruik in de koelkast
  7. Meng last minute de blokjes zalm onder het avocado/kiwibes mengsel
  8. Dresseer  deze tartaar met behulp van een serveer ring op bord
  9. Werk af met de dip van koriander en enkele kleine blaadjes koriander
  10. Serveer dit met een heerlijke Meyers Gin Tonic

Tip: Buiten het kiwibes-seizoen kan je deze in de gin en in het recept vervangen door witte druiven

Meer info over de Gin: Meryers Gin – Ook te koop bij: Gintonicshop.be

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *