Tagliatelle met scampi, asperges en rucola
Hoofdgerechten, Recepten

Tagliatelle met scampi, asperges en rucola

Print Friendly, PDF & Email

Dit pasta recept is heel gemakkelijk klaar te maken. Smaakt puur, zomers en natuurlijk heel lekker

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 260 g tagliatelle
  • 22 scampi
  • 50 gr rucola
  • 1 glas witte wijn
  • 1/2 kg  asperges
  • Parmezaanse kaas
  • peper/zout/kippenkruiden

Tagliatelle met scampi, asperges en rucola

Werkwijze:

  • Schil de asperges van kop tot teen, snij het droge uiteinde eraf
  • Snij de asperges in stukken van 1 cm
  • Doe de asperges in een kookpot met gezouten water en breng dit aan de kook
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
  • Giet de asperges af
  • Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
  • Kook ondertussen de tagliatelle gaar in gezouten water
  • Bak de scampi gaar en kruid met peper/zout en beetje kippenkruiden
  • Voeg de asperges toe en bak nog even samen aan met de scampi
  • Blus met een glas witte wijn
  • Als de wijn 1/2 verdamt is mag je de tagliatelle toevoegen
  • Roer dit goed onder elkaar en kruid eventueel nog beetje met peper en zout
  • Meng de helft van de rucola onder de tagliatelle
  • Dresseer op bord en strooi er wat rucola over

Naar eigen smaak kan je hier nog wat Parmezaanse kaas over raspen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *