Soepen

Soepje van rucola met scampi

Print Friendly, PDF & Email

Deze soep heb ik zelf verzonnen toen ik een beetje overschot van rucola had,
Ze is heerlijk, wil je ze iets chiquer doe er dan een beetje scampi of gerookte forel in.

Ingrediënten:

  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 1 el bloem
  • 1 kip bouillon blokje
  • 50 gr rucola
  • 4 scampi, gepeld

 

Werkwijze:

  • Stoof de ui en aardappelen aan
  • Voeg de lepel bloem toe en roer tot de bloem goed opgenomen is
  • Bevochtig met een halve liter water en voeg het bouillon blokje toe
  • Roer goed tot de bloem is opgelost
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes koken
  • Giet de soep in de blender en voeg de rucola toe
  • Mix de soep goed fijn
  • Giet ze terug in de kookpot
  • Snij de scampi in +- 4 stukjes en voeg deze toe aan de soep
  • Warm de soep even terug op om de scampi gaar te laten worden
  • Kruid de soep goed af met peper en zout

Als je voor heel fijne soep bent kan je ze best even zeven.

Smakelijk !!!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *