Recepten, Soepen

Soep van knolselder, wortel en gedroogde ham

Print Friendly, PDF & Email

Deze soep is een heerlijke combinatie van de kruidige knolselder met zoete wortelen. Hierbij stukje gedroogde ham, dit geeft een heerlijk crunch en licht gerookte smaak aan de soep

Recept voor 2 liter soep

Ingrediënten:

  • 1 kleine knolselder (400gr)
  • 400 gr wortelen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1/2 prei
  • 1 1/4 l kippenbouillon
  • 200 ml room
  • rauwe ham
  • boter

Werkwijze:

  1. Warm de oven op tot 110 graden
  2. Leg enkele plakjes rauwe ham op een velletje bakpapier en laat deze drogen in de oven (+- 20 min) tot ze mooi krokant zijn
  3. Kuis de knolselder, wortel en prei
  4. Snijd deze groenten grof
  5. Smelt een klontje boter en stoof hierin de ui aan
  6. Voeg alle groenten toe en stoof deze nog mee aan
  7. Voeg nu de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook
  8. Plaats een deksel op de pot en laat dit een half uurtje zachtjes koken
  9. Mix de soep, voeg de room te en breng op smaak met peper en zout
  10. Schenk de soep in borden en werk af met enkele stukjes gedroogde ham

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *