Smaakmeesters 2017 – Proef het beste van Antwerpen

Smaakmeesters 2017 - Antwerpen

Smaakmeesters

De smaakmeesters zijn in het leven geroepen om de gigantische culinaire rijkdom van stad Antwerpen te promoten. Na het succes ven de eerste en tweede editie, vind dit jaar de derde editie van het culinaire festival ‘De Smaakmeesters’ plaats.

Smaakmeesters 2017 - Antwerpen

Laat je verrassen door het culinaire vakmanschap,

Dit jaar telt de Smaakmeesters bijna 100 deelnemers verspreid over het historische centrum, het Eilandje en het Zuid. De horeca- en speciaalzaken in kwestie zijn zowel brasseries en restaurants, koffiebars, wijn-, cocktail- en jeneverbars als bakkers en patissiers, chocolatiers, ijssalons en tearooms, slagers, traiteurs en andere speciaalzaken.

Smaakmeesters 2017 - Antwerpen

Vijf klinkende namen als ambassadeur

Vijf bekende horecaondernemers scharen zich opnieuw als ambassadeur achter het culinaire festival ‘Smaakmeesters’: Naushad Rahamat (Cocktails at Nine), Ingrid Neven (Pazzo), Johan Segers (’t Fornuis), Ronald Ferket (De Vagant) en Sepideh Sedaghatnia (Divin by Sepi). Bij deze laatste gingen we alvast even voorproeven. Hummus @ Divin by Sepi.Smaakmeesters 2017 - Antwerpen

Openingsweekend

Tijdens het openingsweekend van 30 september en 1 oktober kregen we alvast een voorsmaakje. En dat mag je letterlijk nemen. De binnenstad veranderde in één grote foodmarket, waar je kon proeven van gerechten en drankjes die de deelnemende horecazaken, de “Smaakmeesters”, serveerden. Lees hier welke smaakmeesters onze favorieten waren.

Vietnamees Street food by Bún – Gefrituurde rolletjes Brasvar-varken Smaakmeesters 2017 - Antwerpen

Kevin De Backer van restaurant Brouwersvliet 23 serveerde een impressie van surf & turf. Langoustine & Buikspek.Smaakmeesters 2017 - Antwerpen

De Smaaknatie maakt een Antwerpse versie van Cannelés bordelais. Zo verwerkt hij de Antwerpse kruidenlikeur Elixir d’Anvers in deze overheerlijke Cannelés Smaakmeesters 2017 - Antwerpen

Cocktail bar Dogma pakt uit met een creatieve cocktail op basis van appel brandy, honing, tijm en geitenkaas genaamd: Aix en Provence. Smaakmeesters 2017 - Antwerpen

Cremerie Germaine, de gelato boutique naast het MAS-museum in het hart van de wijk ’t Eilandje in Antwerpen serveert een heerlijke Coupe Mademoiselle BlancheSmaakmeesters 2017 - Antwerpen

U Eat & Sleep Antwerpen zorgt voor aan aparte beleving in Antwerpen. Met een prachtig zicht op de jachthaven en aan de voet van het Museum Aan de Stroom genoten wij van een heerlijke creatie tussen gerookte paling, rode biet en quinoa.Smaakmeesters 2017 - Antwerpen

Bij Désiré de Lille proefden we terug hun befaamde Lacquemant. Een lekkernij uit Rijsel dat ondertussen een culinair begrip vormt in België. De stroopwafel die je moet geproefd hebben.Smaakmeesters 2017 - Antwerpen

We waren benieuwd naar het vernieuwde interieur van Cocktails at Nine. Zo sloten we ons weekend Smaakmeesters af aan de haard van deze gezellige cocktailbar. Hier kozen we voor “Summer in the sky” Een cocktail op basis van Talisker skye whisky, rode biet, limoen, vermouth en lavendelSmaakmeesters 2017 - Antwerpen

Na de zomer onderbreking opende Mercado Antwerpen met een heleboel nieuwe zaken. Verschillende daarvan behoren tot de Smaakmeesters van Antwerpen. Altijd leuk om het iconische postkantoor te bezoeken en verschillende hapjes te proeven. Denk aan de heerlijk dimsum van zijn SumSum, originele kroketten van Lighthouse of de creatieve wafels van Bubble Waffles.

Smaakmeesters 2017 - Antwerpen

Smaakmeesterssuggesties en culinaire wandelingen

De hele maand oktober kan je de Smaakmeesterssuggesties nog proeven in de deelnemende horeca- en speciaalzaken. Deze gerechten en dranken vertellen het verhaal van het vakmanschap van de Antwerpse Smaakmeesters. Op de zaterdagen en zondagen 7-8, 14-15 en 21-22 oktober organiseert Culinaire Wandelingen VZW ook geleide wandelingen met hoog fijnproeversgehalte in het kader van Smaakmeesters.

Smaakmeesters 2017 - Antwerpen

Meer info over de Smaakmeesters? Klik hier. Met dank aan Visit Antwerp voor de fijne samenwerking

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *