Restaurant belevingen

Sens – Elsene – Italian cuisine with a French twist

Print Friendly, PDF & Email

In de keuken vinden we Meesterkok Eddy Munster en chef Mathieu Fonteyn terug. Eddy Munster werkte voorheen in befaamde restaurants zoals Comme chez Soi en Bruneau. In 1993 opende hij zijn eigen restaurant ‘Petit Sauvage’ in Elsene, nadien werd hij verdeler van wereldwijn en in 2006 opende hij wijnbar ‘Wine in the City’ in Jette. Begin 2016 startte hij met een nieuwe uitdaging ‘Restaurant Sens’. De bediening staat onder leiding van Kevin Masy, die eerder ook bij Bruneau werkte, een op-en-top professional die gasten wegwijs maakt in de wijnkaart met daarop een vijftigtal Franse en Italiaanse wijnen die niet alleen origineel, maar ook prettig geprijsd zijn.

De Italiaanse keuken is zonder twijfel één van de meest populaire en gewaardeerde wereldwijd. De basis zijn fantastische ingrediënten en recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven en waar iedere chef zo goed mogelijk de keuken van zijn grootmoeder wil nabootsen. Maar kijk, het kan ook anders. De traditie en de producten vormen nog steeds de basis, maar er wordt tegelijk naar andere culinaire tendensen gekeken. De Italiaanse keuken herinterpreteren met kennis en vakmanschap van bij ons, dat is de uitdaging die Eddy Münster aangaat in zijn allernieuwste culinaire avontuur «SenS».

in

« SenS », of ‘zintuigen’ in het Nederlands, daar draait het allemaal om. Zo zijn er het zicht, de smaak, de geur … Het zicht, dat is een sober en elegant decor met prachtige en authentieke Venetiaanse luchters, stuk voor stuk unieke stukken uit één van de laatste glasblazerijen van het eiland ‘Murano’. Kunstwerken die in dit geval getekend werden door meester-glasblazer Aristide Najean.

De kleine zeer gepersonaliseerde menukaart staat bol van uitdagende gerechten in diverse interessante menu’s. Zo is er het menu « gourmand » van drie gangen voor € 37 of € 57 met aangepaste wijnen, het menu « équilibre » van vier gangen voor € 50 of € 75 met wijnen, het menu « châtelain » van vijf gangen voor € 65 of € 95 met wijnen en tot slot het menu « découverte » voor € 75 of € 110 met aangepaste wijnen. Wij lieten de chef een 5 gangen menu samenstellen naar keuze.

Starten deden we met een heerlijk glaasje Canevel Spumanti Valdobbiadene uit Treviso. Spijtig genoeg verscheen er geen amuse op tafel, al waren het maar enkele olijven of een bordje prosciutto. Er was ook niet de mogelijkheid om Anti-Pasti te bestellen.1

Als eerste gerecht kwam er een carpaccio van kalf met crème van curry, mosterd en botarga. Lekker en kwalitatief, maar we waren nog niet helemaal verkocht voor het concept en de pairing met deze toch zeer lekkere biodynamische witte wijn uit Piemonte: La Raia – Gavi DocG.43

Vanaf het tweede gerecht waren we verkocht. De chef serveerde een espuma van gerookte makreel met stukjes gerookte en kort gebakken makreel en granny smith. Hierbij een heerlijk witte wijn uit Frankrijk van Domaine de Villargeau.65

Nadien werd er een verse ravioli met ricotta geserveerd. Hierbij Petit Gris slakken, verse tuinkruiden en een heerlijke crumble. In het glas werd de ‘Selvabianca’, Vernaccia di San Gimignano geschonken. Een heerlijke witte wijn met de nodige mineraliteit uit Toscane.98

Als hoofdgerecht had de chef een stukje lamszadel in petto. Deze werd geserveerd met pesto en een croustillant d’aubergine. Hierbij kwam onze favoriete wijn van de avond. Sant’Antimo Doc Rosso: “IrRosso di Casanova Neri”. Een krachtige rode wijn afkomstig uit het zuiden van Montalcino (Toscane).1110

Voor het dessert werd er nog gekozen om een bordje kaas te delen. Een mooi assortiment Franse en Italiaanse kazen van kaasmeesters Callebaut.12

Als dessert werden de twee verschillende creaties geserveerd. De baba au grappa met honing, gebakken ananas en ijs van kokos viel het minste in de smaak. De baba zelf was veel te groot en had weinig smaak. Het andere dessert met een parfait van chocolade, room met sinaasappel en ijs van amandelmelk was meer dan geslaagd. Chocolade en sinaasappel is zowiezo al één van mijn favoriete combinaties.14

SenS
Kasteleinsplein 32
1050 Elsene.
Tel: 02/534.13.94.
Zondag en maandag gesloten.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *