Voorgerechten

Scampi harissa

Print Friendly, PDF & Email


Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook. Deze saus geeft een heerlijk pikante smaak aan de roomsaus. 

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 12 scampi, gepeld en gekuist
  • 200 ml room
  • 1 tl harissa
  • 1 tl ketchup
  • 1 teentje look, uitgeperst
  • boter
  • stukje stokbrood

Werkwijze:

  1. Smelt een klontje boter in een klein pannetje
  2. Voeg de uitgeperste look toe
  3. Bak hierin de scampi aan en kruid deze met peper en zout
  4. Voeg de room en tomatenketchup toe
  5. Voeg naar eigen smaak de harissa toe
  6. Verdeel de scampi en de saus in een kommetje
  7. Als je wil kan je deze kommetjes nog gratineren in de oven onder de grill

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *