Hoofdgerechten

Saltimbocca

Print Friendly, PDF & Email

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham (prosciutto crudo) en salie. De oorsprong is de streek rondom Rome.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 4 dunne kalfslapjes (350gr)
  • 4 lapjes rauwe ham
  • 1 bol mozzarella
  • 4 blaadjes salie
  • 190 ml kalfsfond
  • 100 ml witte wijn
  • enkele klontjes boter

 

Werkwijze:

  • Leg de kalfslapjes tussen plasticfolie en slaag ze een beetje plat
  • Kruid de lapjes langs beide kanten
  • Beleg de lapjes met een lapje ham, 1 schijfje mozarelle en een blaadje salie
  • Vouw de lapjes dicht en steek er een cocktail prikker in
  • Bak de pakketjes kort aan tot ze een mooie bruine kleur hebben
  • Haal ze uit de pan en bedek ze met zilverfolie
  • Blus de pan met de witte wijn
  • Laat de wijn voor de helft inkoken en voeg dan de kalfsfond toe
  • Laat de saus nog eens voor de helft inkoken, breng op smaak met peper en zout
  • Werk de saus af met enkele klontjes boter
  • Voeg de kalfs pakketjes terug toe en laat nog 5 minuten sudderen

 

Serveer dit naar eigen smaak met spaghetti of aardappelen

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *