Sacred Pink Grapefruit Gin - Oosterse croustillant met vis
GinTonic Foodpairing, Recepten

Sacred Pink Grapefruit Gin – Oosterse croustillant met vis

Print Friendly, PDF & Email

Sacred Pink Grapefruit Gin

Uit het gamma van de botanische gin’s van Sacred Spirit gingen we eerder al aan de slag met de Orris variant. Deze keer namen we de Sacred Pink Grapefruit Gin onder de loep. Hiervoor wordt roze pompelmoes uit Spanje en Italië gebruikt. Doordat de temperatuur tijdens de vacuüm distillatie niet boven de 45°C komt, blijft de smaak van de pompelmoes heel zuiver. Dit resulteert in een smaakvolle gin met zuivere, frisse toetsen van de roze pompelmoes.

Perfect Serve:

  • Sacred Pink Grapefruit Gin
  • East Imperial Burma Tonic
  • zeste pompelmoes
  • jeneverbes

 

Oosterse croustillant met vis

Als eerste idee wilde ik een ceviche van makreel serveren naast deze gin. Maar na verschillende proefsessies kwam ik uit bij een heel andere foodpairing. Ik maakte een soort worstenbroodje met vis. Doordat we de vis op smaak brengen met gember en citroengras zorgt dit voor een originele pairing. Hierbij serveren we nog een frisse dip van yoghurt en koriander.

Sacred Pink Grapefruit Gin - Oosterse croustillant met vis

Nodig:

Croustillant:

  • bladerdeeg
  • 200 g witte vis bv: pladijs, schar, …
  • citroengras
  • gember
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • koriander
  • 1 el paneermeel
  • 1 kl sojasaus
  • klontje boter
  • lijnzaad

 

Yoghurt dressing:

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el limoensap
  • 1/2 el gin
  • 1 el fijngesneden koriander
  • peper en zout

 

Sacred Pink Grapefruit Gin - Oosterse croustillant met vis

Doen:

  • Snij de sjalot en look fijn, stoof deze aan met een klontje boter
  • Maal de vis fijn
  • Rasp 1 cm citroengras bij de vis
  • Voeg 1 ei, sojasaus, paneermeel, 1 el fijngesneden koriander toe
  • Voeg de aangestoofde sjalot en look toe
  • Breng de vismengeling om smaak met peper en zout
  • Snij een reep bladerdeeg van ongeveer 10 cm
  • Maak een worst van de vismengeling van ongeveer 1 cm dikte
  • Rol deze op in de bladerdeeg, zorg dat de overlapping van de bladerdeeg vanonder zit
  • Snij de rol in stukjes van ongeveer 2 cm
  • Klop een eigeel los met enkele druppels water
  • Wrijf de bovenkant van de bladerdeeg in met eigeel
  • Bestrooi deze met lijnzaad
  • Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C

 

Afwerking:

  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen
  • Serveer de  vis worstenbroodjes met deze yoghurtdressing
  • Geniet van een heerlijk frisse gin tonic

 

Sacred Pink Grapefruit Gin - Oosterse croustillant met vis

Heb je vragen over Sacred Spirits of interesse om producten te kopen, neem dan contact op met brand ambassador Balder Van De Velde. Hem kan je mailen op balder.sacred@gmail.com of bellen op het nummer +32 (0)477 275 447

Sacred Pink Grapefruit Gin - Oosterse croustillant met vis

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *