Rundsvlees in bladerdeeg met paddestoelen en rijst
Hoofdgerechten, Recepten

Rundvlees in bladerdeeg met paddenstoelen en rijst

Print Friendly, PDF & Email

Rundvlees in bladerdeeg kennen we vooral als Beef Wellington. Dit recept is veel gemakkelijker. We maken een smaakvolle mengeling van paddenstoelen, rijst en reepjes gebakken biefstuk waarmee we de bladerdeeg vullen.

Recept voor 2 personen 

Ingrediënten:

  • 250 gr champignons
  • 200 gr bospaddenstoelen mengeling
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr witte rijst
  • 1 rol bladerdeeg
  • mosterd
  • 360gr biefstuk
  • 1 ei
  • (gemalen kaas of sesamzaadjes)

Werkwijze:

  • Snij de champignons en bospaddestoelen fijn
  • Kook de rijst gaar
  • Snij de biefstuk in kleine reepjes
  • Stoof de knoflook aan
  • Voeg de champignons en bospaddenstoelen toe, vergeet niet te kruiden
  • Als deze gaar zijn, haal ze dan terug uit de pan
  • Bak de biefstuk kort aan en kruid deze goed met peper en zout
  • Meng de rijst, champignon-mengsel en biefstuk
  • Kruid dit goed
  • Snij het vel bladerdeeg in 2, zodat je per persoon 1 bladerdeeg gebakjes krijgt
  • Leg dit al op een bakpapier op de ovenschaal
  • Besmeer de binnenkant van het bladerdeeg met een beetje mosterd
  • Verdeel wat van de rijst/champignons/steak op 1 helft van de bladerdeeg
  • Vouw het bladerdeeg dicht
  • Duw de randen goed aan van de bladerdeeg, eventueel met een vork
  • Klop het ei en wrijf het over het bladerdeeg
  • Strooi wat peper en zout (eventueel gemalen kaas of sesamzaadjes) over het ei
  •  Bak alles krokant in een oven van 180 graden +- 15 min

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *