Runderreepjes met pikante tomatensaus en wokmie
Hoofdgerechten

Runderreepjes met pikante tomatensaus en wokmie

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk en makkelijk gerecht met runderreepjes, saus van geroosterde tomaten en wokmie

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 350 biefstuk
  • 250 gr champignons
  • 1 rode paprika
  • 250gr wokmie Soubry
  • olijfolie
  • peper & zout

Voor de geroosterde tomatensaus:

  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes
    of
  • 300 ml tomatensaus

 

Werkwijze:

Maak eerst de geroosterde tomatensaus:

  1. Snij de tomaten doormidden en leg ze in een ruime ovenschotel
  2. Kuis de ui en knoflook, snij deze grof en voeg dit toe aan de ovenschotel
  3. Besprenkel de tomaten met wat olijfolie en strooi er een beetje peper en zout over
  4. Plaats dit 40 minuten in een oven van 180 graden
  5. Haal de ovenschotel uit de oven en mix alles met de mixer of blender
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout
  7. Zet de saus even apart

 

Afwerking:

  1. Snij de champignons in 4 en de paprika in blokjes
  2. Snij de biefstuk in reepjes
  3. Giet een beetje olijfolie in de wok en bak hierin de paprika en champignons aan
  4. Kruid deze met peper en zout
  5. Als ze bijna gaar zijn haal je ze uit de wok
  6. Giet terug een beetje olijfolie in de wok en bak hierin de biefstuk-reepjes
  7. Kruid deze met peper en zout
  8. Als de reepjes mooi aangebakken zijn voeg je de groenten en tomatensaus toe
  9. Breng dit aan de kook en voeg dan de wokmie toe
  10. Meng alles goed en blijf zachtjes roeren tot de wokmie gaar is (+-3 minuten)
  11. Als het te droog wordt voeg je een beetje water toe
  12. Proef, en breng verder op smaak met peper en zout

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *