Restaurant Le Coriandre - Brussel
Restaurant belevingen

Restaurant Le Coriandre – Brussel – Watermaal-Bosvoorde

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant Le Coriandre

Al 22 jaar runnen Agnès en Damien Verhoeven samen Le Coriandre in de Middelburgstraat in Watermaal-Bosvoorde. Maître en sommelier Agnès zorgt met een glimlach voor de gasten in de zaal. Damien staat dan weer aan het hoofd van de kleine keukenploeg en zorgt dag in, dag uit voor heerlijke menu’s, verse broodjes, mignardises en huisgedraaid ijs.

Restaurant Le Coriandre - Brussel

Franse gastronomie met een internationaal sausje,

Op het menu: Franse gastronomie, geïnspireerd op seizoensproducten – met een internationaal sausje. U kan hier kiezen tussen een driegangenmenu voor 30 euro, vier gangen voor 55 euro, 5 gangen (65 euro) of zelfs 6 gangen (voor 70 euro).

De ‘huiselijke’ culinaire stijl wordt naar een hoger niveau getild met weloverwogen, verfijnde exotische smaken. Zo gebruikt de chef yuzu, sakura-blaadjes, matcha of shiitake in zijn gerechten voor dat extraatje.

Restaurant Le Coriandre - Brussel

Ik ging voor een alcohol vrij aperitief op basis van Seedlip Spice. Sofie koos voor een fris glaasje champagne. Daarbij genoten we alvast van een drietal frisse amuses.

Tartaar van kalkoen met creme van rode biet
Flan van asperge – tartaar asperge
Soepje van kikkererwtenRestaurant Le Coriandre - Brussel

Plakjes gerookte zeebrasem kwam met groene shiso, radijs en mayoniase van citron noir séché d’IranRestaurant Le Coriandre - BrusselRestaurant Le Coriandre - Brussel

Daarna serveerde de chef kort gegaarde zalm ‘Red Label’ met een flan van groene asperges en op lage temperatuur gegaarde eidooier. Daarbij kwamen twee heerlijke groene asperges met een crumble van shisoRestaurant Le Coriandre - BrusselRestaurant Le Coriandre - BrusselRestaurant Le Coriandre - Brussel

Een perfect gegaard stukje kalfsribstuk kwam op bord met witte asperges en kort gebakken paddenstoelen.Restaurant Le Coriandre - BrusselRestaurant Le Coriandre - Brussel

Het seizoensdessert was op basis van aardbei. Gemarineerde aardbeien, aardbeienbavarois, ijs van yoghurt, biscuit van koriander en merengue. Restaurant Le Coriandre - Brussel

Bij de koffie:Restaurant Le Coriandre - Brussel

Heb je na de lunch of voor het diner nog een beetje tijd over? Breng dan zeker een bezoekje aan het nabijgelegen Park Tournay-Solvay voor een prachtige natuurwandeling.

Praktisch:

Le Coriandre ¦ Middelburgstraat 21 ¦ 1170 Watermaal-Bosvoorde
Website ¦ Facebook  ¦  02 672 45 65

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *