Skully Tangerine Twist Gin - Gin cake
Recepten, Zoetigheden

Skully Tangerine Twist Gin – Gin Cake

Print Friendly, PDF & Email

Skully Premium Tangerine Twist Gin

Deze gin afkomstig uit Nederland is gebaseerd op subtiele smaken van mandarijn. De gin heeft uiteraard naast de mandarijn ook een frisse toon van sinaas, citrus en specerijen. Serveren doen we deze gin met een Fever Tree Mediterranean, 3 jeneverbessen en een zeste van limoen.

Skully Tangerine Twist Gin - Gin cake

Gin cake

Door het fruitige karakter van deze gin is deze echt heerlijk om te verwerken in deze gin cake. Het klinkt misschien raar, maar deze cake is echt overheerlijk of zelfs verslavend lekker.  Een zacht luchtige cake met gin glazuur en een subtiele smaak van citrusfruit en gin. Best te nuttigen na de middag. Eerder combineerden we de Skully Oriental Citrus Gin met Schartong & Salade van papaja en venkel

Nodig:

Cake:

  • 300 g bloem
  • 6 g bakpoeder
  • snuifje zout
  • 170 g boter
  • 200 g suiker
  • 3 eieren
  • zaadjes van 1 vanillestok
  • rasp van 1 sinaasappel
  • rasp van 1 limoen
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 dl gin
  • 1/2 dl melk
  • 5 jeneverbessen

Gin siroop:

  • 5 el gin
  • sap van 1/2 limoen
  • 200 g bloemsuiker

Gin glazuur:

  • 150 g poedersuiker
  • 3 el gin
  • citroensap
  • rasp van limoen voor de afwerking

Skully Tangerine Twist Gin - Gin cake 3

Doen:

  1. Warm de oven op tot 160 graden
  2. Warm de melk samen met 5 gekneusde jeneverbessen op tot aan het kookpunt
  3. Zet het vuur af, zet even apart
  4. Klop de boter en suiker luchtig
  5. Voeg 1 voor 1  de eieren toe
  6. Meng bloem, bakpoeder en zout, voeg dit geleidelijk toe aan het vloeibare gedeelte
  7. Voeg op het einde de rasp van sinaasappel en limoen toe
  8. Zeef de melk zodat de jeneverbessen niet mee in de cake gaan
  9. Voeg de limoensap, melk en gin toe aan de cake
  10. Beboter de cake vorm, giet het deeg hierin
  11. Bak de cake ongeveer 40 minuten
  12. Controleer of de cake gaar is door er met een satéstok middenin te prikken. Zodra er geen restjes deeg aan het stokje kleven is de cake gaar.

Gin siroop:

  1. Meng de bloemsuiker, het citroensap en de gin tot een siroop
  2. Laat de cake in de vorm zitten en prik er verschillende gaatjes in met een satéstok
  3. Giet nu de gin-siroop over de warme cake
  4. Laat de cake 10 minuten afkoelen en haal deze uit de vorm

Gin glazuur:

  1. Maak een glazuur van bloemsuiker, gin en enkele druppels citroensap
  2. Smeer de glazuur over de afgekoelde cake
  3. Werk af met rasp van limoen

Skully Tangerine Twist Gin - Gin cake 4

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *