Restaurant belevingen

Pure C – Cadzand – Syrco Bakker

Print Friendly, PDF & Email
Syrco Bakker besloot op zijn 16e dat hij kok wilde worden. Hij volgde een opleiding aan de hotelschool De Rooi Pannen in Tilburg en deed stages en ervaring op bij verschillende topchefs zoals Jonnie Boer (De Librije*** in Zwolle) en Gordon Ramsay*** in Londen. Hierna klopte hij aan bij Restaurant Oud Sluis, het voormalige 3 sterrenrestaurant van Sergio Herman. Nadat hij alle afdelingen in de keuken had doorlopen en zichzelf had opgewerkt tot sous-chef maakte Syrco de overstap naar Pure C, een nieuw laagdrempelig restaurant van Sergio Herman.
Pure C, relaxed gastronomisch genieten 
Restaurant Pure C is gevestigd op de tweede verdieping van Het Strandhotel in Cadzand. Dit geeft een uniek panoramisch zicht over de Zeeuws Vlaamse duinen en de Noordzee. Het restaurant is ontworpen naar het idee waar Sergio zelf graag zou vertoeven op zijn vrije dag. Ongedwongen genieten van een topkeuken met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Na 8 maanden scoort Pure C onmiddellijk met 16/20 in Gault Millau, de eerste ster kwam er in 2012. Deze ster blijft tot op vandaag behouden, in Gault Millau is de notering gestegen naar 17/20. Ook Syrco zelf viel al enkele malen in de prijzen en is een gevestigde waarde in het culinaire landschap.

Food & Vibe, 
Syrco bakker ontwikkelde in de keuken van Pure C zijn eigen kookstijl, dit met een duidelijke en herkenbare visie en signatuur van Sergio Herman. De gerechten zijn stuk voor stuk een ode aan Zeeland. Hoofdproducten worden voornamelijk lokaal gezocht, invloeden komen van over heel de wereld.

De hippe vibe die door Pure C zweeft maakt van dit restaurant een onvergetelijke ervaring. Een stijlvol concept dat bruist van culinair talent. De ongedwongen sfeer maar professionele werkwijze vormen een perfect culinair huwelijk.
Inspirator Sergio beschrijft Pure C als het Ibiza aan de Noordzee: 
loungen, cocktails, hippe muziek, zon & water. 
Het restaurant waar hijzelf graag zou vertoeven op zijn vrije dag.
Na 1 bezoekje aan The Jane en 2 tussenstops bij The Upper Room Bar werd het hoog tijd dat ik Pure C kon doorstrepen op mijn to-do lijst. Om de ervaring optimaal te maken boekten we een kamer in Het Strandhotel en kozen we voor de 8 gangen menu met aperitief en digestief in de bar.

Op 15 februari 2015 kwamen we tegen 12u30 aan in Cadzand-bad. We hadden ontzettend geluk met het prachtige weer en maakte in de namiddag een heerlijke wandeling langs het strand en het Zwin. Na een verfrissende duik in het zwembad van het Strandhotel waren we helemaal klaar voor een culinaire top avond. Starten deden met de huiscocktail op basis van gin, vermout, bergamot en salie. Een magnifieke cocktail creatie van Vainius Balcaitis. Barman Vainius is afkomstig uit Litouwen en werkte zijn eerste jaar bij Pure C aan de zijde van Paul Morel (ex Pure C, nu The Upper Room Bar/The Jane). Sinds begin 2014 zijn alle cocktail creaties naar zijn hand.

Naast deze cocktail creatie kwam er brood op tafel. Dit met een ode aan Zeeland. Naast de algenbroodjes en algenboter kwam er gemalen en gedroogde zeekraal in plaats van zout op tafel.
De volgende amuses waren stuk voor stuk creaties die zorgde voor een explosie van smaken. De ene een klassieker, de andere een aandenken aan een recente vakantie van Syrco aan Mexico.
Duindoornbes, crème cru, Oosterschelde paling
Mossel, spelt, ui, jalapeno
Kabeljauwhuid krokant
 
“Mexican souvenir”
 
Broodje Pure C


Het Menu:
Sepia, scheermes, aardpeer, peterselie
 
Oester, duinknol, ziltige aardappel, kalamansi
 
 
Eend, biet, den, schorseneer, prei
 
Rode mul, fideuà, courgette, jus strandkrabbetjes
 
Schelvis, mandarijn, komijn, wortel, knolselder
Bij dit gerecht werd een Portugese witte wijn geschonken “Quinta dos Carvalhais – Encruzado Verdelho – 2010. Één van de beste witte wijnen die ik ooit geproefd heb.
 
Kalf (filet, zwezerik & wang) , paddenstoelen, butternut pompoen, cannelloni, spinazie
In ons arrangement was een 7-gangen diner inbegrepen. Na 5 gerechten op basis van vis en zeevruchten waren we heel blij dat we gekozen hadden om deze 8 ste gang er optioneel bij te nemen. Deze creatie rond kalfsvlees was een culinair schouwspel dat we zeker niet wilden missen. Ook dat glaasje rode wijn smaakte heerlijk na 5 verschillende witte wijnen.
 
Chocolade, passievrucht, pastinaak, chai masala
 
Thai reflections
Een waanzinnig fris dessert met bijpassende cocktail. Top genieten !!
Bij de koffie
Na de koffie:
Ik moet zeggen, niet de beste whisky die ik al had gedronken. Maar een fles uit Taiwan zie
je nu eenmaal niet zoveel staan op een bar kaart.
Na een uitzonderlijk diner met verschillende topwijnen en een digestief zijn we heel blij dat we een kamer hadden geboekt in Het Strandhotel. Wij sliepen in een Deluxe kamer ingericht door Piet Boon.
Deze leuke aandenken nemen we mee naar huis.
Met heimwee kijken we terug naar een unieke beleving in Het Strandhotel en Pure C
Blvd de Wielingen 49
4506 JK Cadzand-Bad
+31 117 39 60 36
contact@pure-c.nl
Sinds kort zijn er verbouwingswerken aan de gang. Tegen 2017 zou het Strandhotel er zo moeten uitzien. Dit alles onder begeleiding van designer ‘Piet Boon’.
 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *