Amandel-polenta cake met bosbessen
Recepten, Zoetigheden

Amandel-polenta cake met bosbessen

Print Friendly, PDF & Email

Amandel-polenta cake

Polenta kennen we eigenlijk uit de Italiaanse keuken. Het wordt er vaak gegeten als vervanger voor klassieke aardappelpuree. Deze keer gebruiken we polenta in een zoet recept. We bakken een heerlijke amandel-polentacake met bosbessen. 

Nodig

  • 3 eieren
  • 160 g boter op kamertemperatuur
  • 115 g polenta + extra op bakvorm te bestuiven
  • 165 g amandelpoeder
  • 160 g suiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Zeste van 1 citroen
  • Sap van ½ citroen
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 g bosbessen (vers of diepvries)

Doen

  • Klop de boter en suiker luchtig
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe
  • Voeg nu de droge ingrediënten toe aan het beslag
  • Voeg als laatste zeste en sap van citroen toe
  • Meng tot een egaal cakebeslag
  • Smeer de springvorm in met een beetje boter en bestrooi deze met polenta
  • Verdeel het cakebeslag in de vorm
  • Strooi er de bosbessen over
  • Bak de cake gedurende 50 minuten op 175 graden
  • Controleer of de cake goed gebakken is

Recept in foto’s


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *