Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Pizzasaus (basis recept)

Print Friendly, PDF & Email

Deze tomatensaus is heerlijk om te gebruiken als basis voor je pizza’s

Saus voor 2 á 3 pizza’s

Ingrediënten:

  • 1 sjalot of ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 70 gr tomatenpuree
  • 3 el olijfolie
  • Italiaanse kruiden

Werkwijze:

  • Pel de sjalot of ui en snij hem fijn
  • Verhit de olijfolie en stoof hierin de ui of sjalot aan
  • Voeg de fijngesneden knoflook toe
  • Voeg alsook de tomatenpuree toe en stoof zachtjes mee aan
  • Snij de tomaten grof en voeg ook deze toe
  • Kruid de saus met peper, zout en Italiaanse kruiden
  • Laat de saus een 5 tal minuten zachtjes sudderen
  • Mix de saus fijn en breng hem goed op smaak (voeg eventueel een snuifje suiker toe)

Wil je pikkante saus dan kan je in het begin een fijngesneden rode peper toevoegen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *