Recepten, Zoetigheden

Pavlova – Griekse yoghurt – Rood fruit – Guus Meeuwis

Print Friendly, PDF & Email

Het lekkerste van Guus en Dick

Sinds ik het kookboek van Dick Middelweerd & Guus Meeuwis in huis heb, verscheen deze pavlova al snel op tafel. Eigenlijk ben in nooit zo een fan geweest van merengue. Maar bij restaurant Sems in Leeuwaarden proefden we een heerlijke pavlova. Het was er nadien nog niet van gekomen er een recept van te testen. Dat kwam dan net goed uit.

Dick Middelweerd kennen we van twee sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve. Vorig jaar opende hij samen met zanger en enthousiaste thuiskok Guus Meeuwis het pop-up restaurant Gustaaf ter ere van Guus zijn jubileumjaar.

pavlova-2

Dick Middelweerd & Guus Meeuwis

Dit boek is eigenlijk een verzameling van alles dat Dick & Guus zelf het lekkerste vinden. Er zit een mooie balans in van gerechten die je snel op tafel hebt tot recepten waarmee je kan uitpakken als je gasten over de vloer krijgt. Dit recept van Guus Meeuwis is alvast een topper.

Pavlova’s met Griekse yoghurt en rood fruit

Nodig voor 6 personen

  • 3 eiwitten
  • 150 g suiker
  • 2 tl maizena
  • 2 tl azijn
  • 400 g gemengde rode vruchten
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 vanillestok
  • rasp van 1 limoen
  • poedersuiker
  • enkele blaadjes munt of verveine

Doen:

  • Verwarm de oven op tot 120 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten luchtig, blijf kloppen en voeg ondertussen beetje bij beetje de suiker toe
  • Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt
  • Meng de maizena met de azijn en klop door het eiwitschuim
  • Schep het eiwit in een spuitzak, spuit 4 tot 6 pavlova’s van het eiwitschuim
  • Laat deze 2,5 uur in de oven drogen
  • Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de pavlova’s in de oven afkoelen
  • Snij de vanillestok doormidden, schraap hier de vanille zaadjes uit
  • Meng de vanillezaadjes en rasp van limoen onder de Griekse yoghurt
  • Snij het kapje van de pavlova’s, verdeel de yoghurt en het fruit erover
  • Bestrooi met poedersuiker en garneer met munt of verveine
  • Serveer onmiddellijk

dick-guss

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *