Pastaschotel met kip, courgette en asperges
Hoofdgerechten

Pastaschotel met kip, courgette en asperges

Print Friendly, PDF & Email

Een makkelijk en erg lekkere pastaschotel met stukjes kip, asperge en courgette. Op smaak gebracht met mascarpone en Parmezaanse kaas.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje knofllok, uitgeperst
  • 250 gr pasta (bv. Volkoren Spirelli, Soubry)
  • 1 kleine courgette
  • 250 gr asperges
  • 125 g mascarpone
  • Parmezaanse kaas

                     

Werkwijze

Asperges:

  • Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  • Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
  • Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten).
  • Nu zijn ze gaar
  • Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze afkoelen Snijd ze in stukjes van 2 cm

                                  

Vervolgens;

  • Snij de kip en courgette in blokjes
  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water
  • Warm een beetje olijfolie op in een ruime pot of wok
  • Stoof hierin de sjalot en knoflook aan
  • Voeg de kippenblokjes toe en kruid deze met kippenkruiden
  • Voeg alsook de blokjes courgette toe
  • Als de kip en courgette gaar zijn voeg je de pasta, stukjes asperge en mascarpone toe
  • Meng alles goed en breng eventueel nog op smaak met peper en zout
  • Serveer deze pastaschotel met geraspte Parmezaanse kaas

                                     

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *