Barbecue, Recepten, Voorgerechten

Pastasalade met gedroogde ham, rucola en boursin Hazelnoten & Walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke pasta salade met gedroogde prosciutto, rucola, pijnboonpitten en boursin salade & aperitif “Hazelnoten & Walnoten”

Recept met voor gemiddeld 4 personen

Ingrediënten:

  • 100 gr torselli pasta (Soubry)
  • 2 lapjes prosciutto
  • 1 hand rucola
  • 1 el pijnboompitten
  • 1/2 doosje Bousin salade & aperitif “Hazelnoten & Walnoten”
  • olijfolie/walnotenolie

Werkwijze:

  1. Leg de lapjes prosciutto tussen 2 vellen bakpapier op een bakplaat en steek dit ongeveer 45 min in het midden van de oven op 110 graden
  2. Haal de plakjes ham uit de oven en laat afkoelen
  3. Brand de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze een mooi bruin kleurtje hebben
  4. Kook de pasta beetgaar in gezouten water
  5. Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken
  6. Snij de rucola grof
  7. Doe de pasta in een ruime mengkom
  8. Voeg hieraan de pijnboompitten, rucola en een half doosje boursin aan toe
  9. Brokkel de gedroogde ham erover
  10. Druppel er een beetje olijfolie en walnotenolie over
  11. Meng alles goed onder elkaar
  12. Breng eventueel nog een beetje verder op smaak met peper

Maak deze pastasalade in combinatie met de gemengde salade, ze bevatten alle 2 bijna dezelfde ingrediënten.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *