Zoetigheden

Panna cotta van appel cider

Print Friendly, PDF & Email

De zomer is begonnen om 21 Juni. Spijtig genoeg hebben we daar nog niet veel van gemerkt, geen zon gezien. Een doos met enkele flesjes Somersby apple cider en heel veel appels bracht dan toch nog een beetje zomer in huis. Wat kunnen we nog meer doen met appel cider dan gewoon opdrinken? Verwerken in een dessert dacht ik. Met enkele tests en rekensommen kwam ik uit bij een heerlijk zachte panna cotta van appel cider.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 220 ml room
  • 2 flesjes Somersby Apple Cider (33cl)
  • 1 appel
  • suiker
  • boter

Werkwijze:

  1. Week de gelatine in koud water
  2. Doe de flesjes appel cider in een kookpot en breng dit aan de kook
  3. Kook de appelcider (660 ml) in tot je nog 80 ml over houd (siroop dikte)
  4. Zet het vuur uit en laat enkele minuten rusten
  5. Los de gelatine op in de appelcider
  6. Meng de room onder de cider
  7. Schenk de panna cotta in de gewenste potjes of borden
  8. Laat enkele uren afkoelen in de koelkast

Afwerking blokjes appel:

  1. Snij de appel doormidden
  2. Verwijder het klokhuis
  3. Schil 1 helft van de appel en snij deze in fijne blokjes
  4. Smelt een klontje boter in de pan en stoof deze blokjes appel aan met een 1 tl suiker
  5. Doe de blokjes appel in een kommetje
  6. Snij de andere helft van de appel ook in fijne blokjes
  7. Meng de blokjes appel en laat deze afkoelen in de koelkast

Serveren:

  1. Haal de panna cotta uit de koelkast
  2. Maak een quenelle van de blokjes appel en leg dit voorzichtig op de panna cotta

Smakelijk !!

Somersby @ Facebook

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *