Pancakes met Liefmans Yell'Oh en gekarameliseerde ananas
Recepten, Zoetigheden

Pancakes met Liefmans Yell’Oh en gekarameliseerde ananas

Print Friendly, PDF & Email

Koken met Liefmans Yell’Oh

Koken met bier, – en dan bedoelen we ín het gerecht, en niet in je hand – het klinkt gewaagd! Smartmat ontwikkelde voor Liefmans twee gerechten met daarin Liefmans Yell’Oh, want bier heeft niet enkel een glansrol in een klassieke stoverij. Je kan het ook laten schitteren in een sabayon, cheescake of pannenkoeken.

Ik kreeg de vraag of ik één van deze recepten wilden testen. Een pannenkoeken beslag waar de melk wordt vervangen door bier, klonk mij toch heel raar. Maar het resultaat is zo lekker dat ik het recept ook met jullie wil delen.

Dit heb je nodig:

  • 140 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 250 ml Liefmans Yell’Oh
  • 50 g cashewnoten
  • 2 el kokosrasp
  • 1 ananas
  • 1 limoen
  • 200 g Griekse yoghurt
  • neutrale olie
  • snuifje zout
  • 1 kl vloeibare honing

 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 150° C.
  • Pancakes: Zeef het meel boven een grote kom. Voeg het ei, de Liefmans Yell’Oh en een snuifje zout toe.
  • Meng kort, er mogen nog klontertjes zichtbaar zijn.
  • Verhit een scheutje neutrale olie in een pan (laat de pan goed heet worden) en bak een kleine pollepel van het beslag tot een pancake op middelhoog vuur.
  • Als er bubbeltjes aan het oppervlak komen, draai je de pancake om.
  • Herhaal met de rest van het beslag. Stapel de pancakes op een bord en houd ze warm in de voorverwarmde oven.
  • Hak de cashewnoten in kleine stukjes, rooster ze goudbruin in een pan zonder vetstof.
  • Meng de geroosterde cashewnoten met de kokosrasp, zet opzij.
  • Ananas: Schil de ananas en snijd hem in dobbelsteentjes van 1 cm.
  • Bak de ananasblokjes 5-10 minuten een pan zonder vetstof op middelhoog vuur. De ananas zal karameliseren. Roer regelmatig om.
  • Rasp de schil van de limoen en meng de zeste met de Griekse yoghurt en de vloeibare honing.
  • Leg op elk bord 2 pancakes, schep er een portie gekarameliseerde ananasbokjes op en een toefje yoghurt.
  • Bestrooi met het cashew-kokosmengsel

 

Pancakes met Liefmans Yell'Oh en gekarameliseerde ananas

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *