Hoofdgerechten, Recepten

Ovenschotel met pasta en feta á la bolognese

Print Friendly, PDF & Email

Deze schotel heeft net iets extra als Spaghetti Bolognese, Je moet natuurlijk wel van feta houden

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 350 gr gehakt
  • 200 gr tomaten blokjes (in blik)
  • 240 gr pasta (penne)
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 kleine wortel
  • 1 kleine rode paprika
  • 250 gr champignons, in 4 gesneden
  • 150 gr feta, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 50 gr gemalen kaas

Werkwijze:

  • Smelt een klontje boter
  • Stoof de look en fijne ui aan
  • Voeg gehakt toe en bak die goed fijn
  • Snij de wortel en paprika in blokjes van 0,5 cm
  • Voeg de wortel, paprika en champignons toe
  • Stoof alles gaar
  • Voeg de tomaten blokjes toe
  • Breng da saus op smaak met peper/zout en Italiaanse kruiden
  • Kook de pasta gaar in gezouten water
  • Meng de pasta onder de tomatensaus
  • Meng 2/3 van de stukjes feta erdoor
  • Doe alles in een ovenschaal
  • Strooi er gemalen kaas en de overgebleven stukjes feta over
  • Zet dit 10 minuten onder de grill in een oven van 180 graden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *